DELEN

Om een goede en evenwichtige band op te bouwen met je hond is het zeer belangrijk om je hond op de juiste manier op te voeden. Het beste moment om met de opvoeding te beginnen is zodra je nieuwe huisdier bij je komt wonen. Een hond die goed opgevoed is en die gehoorzaam is naar zijn baasje is vaak een veel socialer en een leuker gezelschap dan een hond waar weinig aandacht aan is besteed tijdens het opgroeien. Ben je nieuwsgierig geworden naar de beste manier van opvoeden voor een hond? Lees dan snel verder naar de volgende 4 tips.

Socialisatie

Tijdens het opgroeien van puppy naar volwassene hond speelt socialisatie een grote rol. Tot 8 weken blijven puppy’s meestal bij hun moeder en de rest van de puppy’s. Dit is om te leren hoe ze zich moeten gedragen als hond. Wanneer je als nieuw baasje de opvoeding overneemt is het belangrijk dat het socialisatieproces verder gaat. Neem je hond dus zoveel mogelijk mee naar nieuwe plekken. Naar plaatsen waar veel mensen, kinderen en andere dieren komen. Hoe sneller de hond met al deze verschillende prikkels leert omgaan hoe makkelijker het is om je hond tijdens de rest van zijn leven mee te nemen naar vreemde plaatsen.

Eenzaam

Er komt een moment dat je de hond voor de eerste keer alleen moet laten. De meeste honden en zeker puppy’s vinden het niet fijn om alleen te zijn en voelen dan vaak ook een soort verlatingsangst wanneer zij voor de eerste keer lang alleen zitten. Toch is het belangrijk dat je als baasje dit vanaf het begin oefenend. Bouw de tijden langzaam op zodat je hond eraan kan wennen. Je hond leert op deze manier gelijk dat je altijd terugkomt. Zorg ook dat je hond afleiding hebt op het moment dat hij lang alleen moet blijven. Hiermee voorkom je ook dat de hond aan spullen gaat zitten wat eigenlijk niet mag.

hond-opvoeden-tips-2

Lees ook: 4 simpele commando’s die elke hond kan leren!

Gehoorzamen

Bij het opvoeden hoort belonen maar ook straffen van de hond. Wees vanaf het begin duidelijk en consequent naar je hond toe. Zeker het eerste jaar is het belangrijk dat je veel aandacht besteed aan de het belonen en straffen. Leer de hond commando’s en wees op een leuke actieve manier bezig. Doet je hond toch iets fout? Geef dan geen fysieke straf. Dit snappen honden vaak niet en worden hier alleen maar onzeker door. Zodra je hond iets fout doet kun je het beste de hond negeren en weg kijken.

Veilige plek

Het is voor een hond heel belangrijk dat hij tijdens het opgroeien een plek heeft waar hij zich veilig voelt. Het lijkt soms zielig wanneer een hond in een bench moet slapen maar vaak vinden honden het zelf fijn om een klein veilig plekje te hebben waar ze zich terug kunnen trekken. Creëer dan ook een fijn hoekje met kussen en wat speeltjes.

Is jouw hond goed opgevoed? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here