DELEN

Veel honden krijgen af en toe een restje van de eettafel. Vroeger werd dit nog meer gedaan, maar ook tegenwoordig komt het weleens voor. Dit is echter in de meeste gevallen niet zo gezond. Veel mensenvoedsel is nu eenmaal niet zo gezond voor de hond. In kwalitatief goede hondenbrokken zit eigenlijk alles wat een hond nodig heeft, maar ook zitten hier vele smaakstoffen in die minder gezond zijn. Gelukkig is er mensenvoedsel dat wel gezond is voor de hond. Welke zijn dat precies? Wij hebben X voedingsmiddelen voor mensen ook gezond zijn voor de hond op een rijtje gezet. Eetsmakelijk! 

1.    Kokosnootolie

Kokosnootolie is een gezonde olie die steeds vaker gebruikt wordt. Deze olie is goed voor heel veel dingen, zo ook voor je hond. Doe een schepje kokosolie door de brokken van je hond. Dit is goed voor de huid én de vacht van de hond.

2.    (mager) vlees

Het hondenvoer wat je aan je hond voert bestaat waarschijnlijk voor een (groot) deel uit vleessoorten als varken, kip of rund. Je mag je hond dus best af en toe verwennen met een lapje (mager) vlees. Hier zitten veel goede eiwitten in.

3.    Vis

Ook vis is goed voor de hond. Met name zalm en tonijn zitten boordevol omega-3 vetten en deze zijn goed voor een zachte en glanzende vacht. Daarnaast schijnt dit ook bevorderlijk te zijn voor de hersenen van de hond.

4.    Kwark en Yoghurt

Honden hebben baat bij voldoende calcium. Met name voor puppies is het belangrijk dat zij genoeg calcium binnenkrijgen. Je mag je hond of puppy dus best een beetje (magere) yoghurt of kwark voeren. Hiervan krijgt hij onder andere sterkere botten en tanden. Zorg er wel voor dat je de suikervrije variant geeft.

5.    Lever

Niet heel veel mensen zijn gek van lever, terwijl het toch erg gezond is. Zo zit de lever vol met vitamine A en ijzer. Honden vinden lever daarentegen wel verschrikkelijk lekker. Verwen je hond dus af en toe met een gezond stukje lever. Doe dit wel met mate! Teveel vitamine A is ook weer niet goed voor de hond.

Lees ook: Dit zijn de 10 populairste hondenrassen

6.    Zeewier

Ook zeewier mag je best op het menu van de hond zetten. Dit zit namelijk vol met vezels, vitamine C, vitamine E en chlorofyl. Laatstgenoemde is bevorderlijk voor een goede stofwisseling.

7.    Wortels

De meeste honden houden (helaas) niet van wortels. Deze oranje groente is namelijk erg gezond. Zo zitten wortels voor met vitaminen en helpen ze om de tanden gezond te houden. Door wortels te eten wordt het tandplak van de hond als het ware weggeschrapt.

Lees ook: Zo is je hond goed beschermd tegen vlooien!

Zijn we nog gezonde voedingsmiddelen vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here