DELEN

Natuurlijk is een hond als huisdier een geweldige aanvulling op het gezinsleven, bovendien is de hond populairder dan ooit. Zo zijn er maar liefst 2.2 miljoen honden in ons land en geven we een behoorlijk groot bedrag uit aan onze trouwe viervoeter. Het is dus niet meer dan logisch om een hond in huis te nemen. Naast het feit dat het een trouwe metgezel is, zorgt een hond ook voor een verrijking in de sociale contacten.

De voordelen van het adopteren van een hond

Als je overweegt om een hond aan te schaffen zal je er niet snel bij stil staan dat het adopteren van een hond talloze voordelen heeft in vergelijking met de aanschaf van een pup. In de Belgische dierenasiels zitten verschillende honden te wachten op adoptie door een baasje met verantwoordelijkheidsgevoel. Een hond adopteren in België is daarnaast bijzonder eenvoudig. Je koopt dan ook niet zomaar een hond, door een hond te adopteren geef je hem of haar een kans op een goed en volwaardig leven. Er zijn echter meerdere redenen waarom je bijvoorbeeld een (oudere) hond zou kunnen adopteren:

  • Een hond adopteren uit een asiel betekent dat de hond al gesocialiseerd is, je hoeft hem of haar dus niet meer op te voeden
  • Een ouder hond adopteren betekent dat deze al zindelijk is
  • Een hond die je adopteert is al gekeurd door een dierenarts, je weet dus dat de hond gezond is
  • Een senior hond adopteren betekent dat de hond al is opgevoed, je hoeft hem of haar dus niet te trainen
  • Een adoptiehond is vaal al gewend om alleen te zijn, ook voor langere periodes. Maak je dus geen zorgen, je kan je viervoeter gerust op het huis laten passen.

hond-adopteren-voordelen

 Een buitenlandse hond adopteren

Een buitenlandse hond adopteren is een goed idee als je jouw nieuwe vriend een goed leven gunt. Deze honden verdienen het om een liefdevol thuis te krijgen en zullen snel hun best doen om geliefd te worden. In tegenstelling tot veel landen worden huisdieren zoals honden in het buitenland vaak slechter behandeld, een goed thuis is dan zeer gewenst.

Lees ook: Dit zijn de 10 populairste hondenrassen

Een grote, of een kleine hond adopteren

Zoek je een grote of een kleine hond om te adopteren? Je thuissituatie bepaalt vaak wat het meest geschikte formaat is. Heb je een gezin met jonge, opgroeiende kinderen dan zal een keuze voor een kleinere hond een verstandig idee zijn. Zo past een Cocker Spaniel beter in een jong gezin met kinderen dan een Turkse Kangal.

Een senior hond adopteren: de voordelen

Dat honden beweging nodig hebben om de conditie op peil te houden zal je niet verbazen. Zie je er tegenop om iedere dag lange wandelingen te maken, overweeg dan om een oudere hond te adopteren. Deze honden zijn ondanks hun leeftijd nog steeds zeer geschikt als huisdier. De senior hond heeft daarnaast minder beweging nodig, rust veel, maar is wel de ideale kameraad. Over de gezondheid van de senior hond hoef je je geen zorgen te maken, elke hond die wordt geadopteerd is volledig nagekeken door een erkende dierenarts.

Door een hond te adopteren in België krijg je meer sociale contacten

Vooral voor ouderen vervult een hond een grote sociale rol. Zo is het uitlaten niet alleen voor de hond van belang, de oudere hondenbezitter zal ook meer sociale contacten op doen tijdens de wandelingen met de hond. Daarnaast is het juist goed om in beweging te blijven, je nieuwe hond zal je ongetwijfeld graag willen helpen hierbij.

Lees ook: Alles wat je nodig hebt voor een hond

Ken jij iemand met een geadopteerde hond? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here