DELEN

Elk jaar kijk je er weer naar uit, de vakantie. In veel gevallen is het vrij eenvoudig, even uitzoeken waar je graag naar toe wilt gaan, de reis en de accommodatie boeken en wachten tot op het moment dat je kan vertrekken. Indien je huisdieren hebt zoals een hond kan dat nog een hele opgave zijn. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om je hond mee te nemen op vakantie, zelfs als het een vliegvakantie betreft.

Overleg met je dierenarts

Als je besluit dat je hond met je mee gaat op reis in het vliegtuig is de conditie van je hond het eerste waar je aan moet denken. In de meeste gevallen zal een relatief jonge hond geen problemen hebben met het vliegen, is de hond wat ouder dan kan het wat lastiger zijn. Vraag in ieder geval de dierenarts om advies. Met name voor honden die last hebben van verlatingsangst, kan het vliegen een ware crime zijn. Ben je de trotse bezitter van een honden met een stompe neus zoals een Boston Terriër, Mopshond, Bulldog, Boxer enzovoort, wees dan wel bewust van mogelijke ademhalingsproblemen bij je hond op grote hoogten. Dit is een gevolg van de ijle lucht en het korte neus.

vliegen-met-hond

Directe vlucht of tussenstops

Net als mensen beleven honden er weinig plezier aan als ze urenlang opgesloten zitten in een onbekende ruimte. Is de afstand redelijk beperkt, kies dan voor een directe vlucht. Op die manier is het voor de hond makkelijker vol te houden. Ook het tijdstip van de vlucht kan van groot belang zijn. Heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een vroege of late vlucht, kies daar dan voor. In vee gevallen zijn die vluchten minder druk en is de kans op een aangename ervaring voor je hond groter. Denk ook aan de extra tijd die je nodig zult hebben voor het inchecken.

vliegen-met-hond

Wil je een onbezorgde vlucht hebben, neem dan voor het boeken van de definitieve reis, eerst contact op met de vliegmaatschappij. De medewerkers kunnen je helpen bij het selecteren van de meest ideale vlucht en kunnen je tips geven om de reis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

De honden bench voor het vervoer in het vliegtuig

Het vervoer van je hond per vliegtuig mag alleen door gebruik te maken van een honden bench die is goedgekeurd door de IATA. Deze benches zijn gewoon te koop bij de betere dierenspeciaalzaak. Schaf deze bench ruim voor vertrek aan om zodoende de hond te laten wennen aan zijn of haar nieuwe omgeving.

De enigste uitzondering voor het vervoer van je hond is wanneer je een hond met een bijzonder klein formaat hebt. Je moet dan denken aan een chihuahua of kleiner. In dat geval is het toegestaan om de hond aan boord bij je te houden in een daarvoor geschikte tas.

Lees ook: Dit zijn de 10 populairste hondenrassen

Heb jij wel eens gevlogen met je hond? Laat ons weten hoe dat ging!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here