DELEN

Dat je hond graag kuilen graaft is vanuit de hond zelf gezien volstrekt normaal en iets heel natuurlijks. Alleen wij als mensen hebben vaak liever niet dat honden graven. Het kuilen graven geeft een hoop rommel en het haalt je pas aangelegde tuin met mooie gepotte bloemen overhoop. Graven is iets wat in het karakter van de hond zit en is in sommige gevallen lastig af te leren. Wil je weten waarom honden kuilen graven? Lees dan snel verder.

Ontbreken van een veilige slaapplek

Wanneer je hond een grote en diepe kuil heeft gegraven in de tuin dan heeft je hond behoefte aan een veilige en comfortabele slaapplek. Het kan zijn dat de mand of het hondenhok wat je speciaal hebt aangeschaft niet voldoet om je hond een veilig gevoel te geven. Zeker wanneer je hond eenmalig een grote kuil heeft gegraven en dit verder niet doet dan is dit de reden. Honden liggen graag beschut en op een plekje waar ze zich terug kunnen trekken.

Op verkenning

Zeker wanneer een hond in een nieuwe omgeving is zal hij op verkenning uitgaan. Hij wil alle hoekjes en gaten leren kennen van de tuin. Het kan zijn wanneer er al een kleine ingang in de grond zit dat je hond het helemaal uitgraaft tot grote kuil. Hij is nieuwsschierig en ruikt van alles. Meestal gaat het graven na twee weken over omdat de hond vertrouwd is aan de omgeving.

Voorraad begraven

Het zit in de aard van het beestje om voorraad te begraven voor tijden dat er minder te eten is. Tegenwoordig krijgen alle honden voldoende te eten waardoor het niet nodig is om dit te doen. Toch blijven sommige honden om deze reden kuilen graven. Vaak worden botten, overtollige voedsel uit de etensbak en speeltjes begraven voor een later tijdstip.

Verveling

Is je hond veel alleen en graaft hij kuilen in de tuin? Dan kan het zijn dat hij zich verveelt. Je denkt misschien al snel dat hij in een tuin alle ruimte heeft om te spelen maar zodra een hond is uitgespeeld en lange tijd alleen zit kan de hond kuilen gaan graven uit pure verveling. Zorg dan ook altijd dat de hond iets te doen heeft. Leg een kauw bot weg of het favoriete speeltje van je hond.

hond-graven-2

Lees ook: Je hond opvoeden in 5 stappen!

Aandacht vragen

Het kan ook zijn dat je hond kuilen blijft graven vanwege de aandacht die hij daarna krijgt. Negatieve aandacht is ook aandacht voor een hond. Zorg dat je hond voldoende liefde en aandacht krijgt, ook op de momenten dat hij niks fout doet. Speel met hem in de tuin of ga een stuk wandelen zodat hij zijn energie kwijt kan. Zo leert de hond dat het niet nodig is om te graven om aandacht op te eisen.

Graaft jouw hond weleens kuilen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here