DELEN

Elke hond heeft weleens last van vlooien. Dit kan heel vervelend zijn en bovendien niet zonder risico’s. Vlooien veroorzaken vaak veel jeuk bij de hond en dit kan voor vervelende wondjes zorgen als de hond overmatig aan de huid krabt of bijt. Zelfs de best verzorgde hond kan vlooien krijgen, het heeft dus niets met de hond zelf te maken. Wel zijn er dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je hond last krijgt van vlooien. En hoewel voorkomen altijd beter is als genezen is het ook eenvoudig om van de vlooien af te komen als de hond al last heeft van vlooien. Hieronder de beste middeltjes tegen vlooien. Zo voorkom je een jeukende hond en een vlooienplaag in huis.

Heeft mijn hond vlooien?

Hoe weet je nu of je hond last heeft van vlooien? Het meest voorkomende symptoom is jeuk. Wanneer de hond dus veel aan de huid krabt en in de vacht bijt dan raden we aan om de hondenvacht eens nauwkeurig te inspecteren. Wanneer je de vacht met twee vingers voorzichtig opzij duwt zodat je de huid kunt zien kun je de hond controleren op vlooien. Indien je geen vlooien of zwarte vlekjes die duiden op vlooienpoep tegenkomt is de hond waarschijnlijk vlovrij. Wil je het echt zeker weten dan kun je de vacht met een speciaal vlooienkammetje controleren. Deze zijn bij vrijwel elke dierenwinkel te krijgen.

honden-vlooien2

Lees ook: 6 tips voor zwemmen met honden

Hoe zijn vlooien het beste te behandelen?

Er zijn verschillende manieren om vlooien tegen te gaan. Deze bestrijdingsmiddelen zijn allen veilig, eenvoudig te gebruiken en onschadelijk voor zowel de hond als degene die het middel toedient. Hoewel vlooienmiddelen op internet goedkoper zijn raden we aan om deze bij de dierenarts te kopen. Zo ben je verzekerd van een veilig en vertrouwd product. Hieronder hebben we de beste vlooienmiddelen op een rijtje gezet.

Druppels

Door middel van een pipetje kun je vlooiendruppels aanbrengen in de nek van de hond. Dit middel werkt erg goed en snel. Het is de bedoeling om elke maand dit vlooienmiddel aan te brengen. Enkele merken die vlooiendruppels aanbieden zijn Advantix en Frontline.

Shampoo

Ook zijn er speciale honden shampoos te koop die ook werken tegen vlooien. Inmiddels is deze manier enigszins verouderd en wordt de werking door verschillende wetenschappers ontkracht.

Tablet

Ook kun je de hond een speciaal tabletje geven welke bescherming tegen vlooien biedt. Let wel op: deze tabletten helpen alleen om vlooien te voorkomen. Met deze tabletten voorkom je de voortplanting van de vlooien, maar de vlooien die al aanwezig zijn worden niet gedood. Wanneer jouw hond al last heeft van vlooien zullen deze tabletten dus niet helpen.

Vlooienband

Een ander alternatief is de vlooienband. Deze werkt over het algemeen goed en biedt tevens bescherming tegen teken. Wel vinden sommige mensen de vlooienband niet erg praktisch omdat deze bij het spelen en ravotten makkelijk afglijdt.

Heeft jouw hond weleens last van vlooien? Zo ja, welk vlooienmiddel gebruik jij het liefst? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here