DELEN

Vlooien zijn de grootste nachtmerrie van de kat. Veel mensen denken dat vlooien alleen bij onverzorgde katten voorkomen, maar dit is een fabeltje. Zelfs de ‘schoonste’ kat kan vlooien krijgen. Deze vlooien veroorzaken veel jeuk en dit is erg vervelend voor de kat. Hoe kom je nu van vlooien af? En hoe voorkom je dat je kat vlooien krijgt? Hieronder lees je alles wat je moet weten over katten en vlooien.

Voorkomen

Zoals vaker geldt: Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt ook voor vlooien bij katten. Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat je kat geplaagd wordt door vlooien. Wat zijn nu de beste manieren? Hieronder 5 manieren om vlooien te voorkomen.

1. Anti-vlooienvloeistof

Er zijn verschillende soorten druppels te koop die je kat zeer goed beschermen tegen vlooien. Daarnaast biedt deze vloeistof ook bescherming tegen teken, oormijt en ander ongedierte. De vloeistof breng je een keer per maand met een pipetje aan. Houdt de data wel goed bij, dit spul is erg chemisch, je wilt dus niet teveel gebruiken!

2. Vlooienband

Vlooienbanden zijn erg populair als middel om je kat tegen vlooien te beschermen. Hoe werkt het? De vlooienband is als het ware een soort van halsband. Deze band geeft een stofje af dat zich via de huid over het lichaam van de kat verspreidt. Komt de kat in contact met een vlo? Dan is deze vlo binnen 24 uur dood.

3. Vaccinaties

Het nadeel van eerdergenoemde preventiemiddelen is dat deze bij sommige katten vervelende bijwerkingen geven. Zo krijgen sommige katten een geïrriteerde huid of treden er andere allergische reacties op. Heeft jouw kat hier last van? Wees dan niet getreurd! Er zijn zeker alternatieven. Zo kun je bij de dierenarts een keer per half jaar een injectie halen die je kat beschermt tegen vlooien.

Lees ook: 7 redenen waarom katten leuker dan honden zijn

kat-vlooien-bescherming

Te laat…

Soms kun je het niet helpen, je kat heeft vlooien. Wat doe je het best als het kwaad al geschiedt is? Hieronder 3 tips!

1. Shampoo

Er is speciale katten shampoo waarmee je alle vlooien en vlooieneitjes van de kat af kunt wassen. Dit werkt echter niet super goed, vandaar dat je dit beter als een aanvullend middel kunt zien.

2. Stofzuigen

Ten tweede is het belangrijk om je huis goed te stofzuigen. Zo zuig je alle vlooien en vlooieneitjes op en zorg je dat deze beestjes zich niet kunnen voortplanten in je huis. Zorg wel dat je de stofzuigerzak gelijk weggooit!

3. Spray

Er is een speciale anti-vlooienspray te koop waarmee je je huis binnen no-time vlo-vrij maakt. Zorg wel dat je kat (of ander huisdier) niet in de buurt is als je het huis met deze spray onderspuit.

Lees ook: Dit zijn de 10 duurste kattenrassen

Hoe bescherm jij jouw kat tegen vlooien? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here