DELEN

Heerlijk om, als het weer het toe laat er lekker op uit te gaan met de hond. Helaas zijn de plekken waar de hond los mag lopen zeer beperkt, bovendien zal je, als hondenbezitter, vervelende situaties willen voorkomen als je hond los zou lopen. Het mag dan niet altijd wenselijk zijn, in sommige gevallen kan het handig zijn als jouw hond gewoon los kan lopen. Ga je bijvoorbeeld naar het strand dan is niks leukers dan je hond te zien genieten van zijn of haar vrijheid. Door een paar eenvoudige tips te volgen kan je heel eenvoudig je hond trainen in het goed luisteren en het opvolgen van commando’s. Een hond die immers enkel naar jou toe komt als hij of zij het zelf wilt kan behoorlijk wat irritatie opleveren.

Train je hond als hij of zij nog een pup is

Jonge honden zijn enorm afhankelijk van jou als baas, deze wetenschap is dus ideaal als je jouw hond wilt trainen in het loslopen. Gebruik bij voorkeur een extra lange looplijn, zo geef je jouw pup het vertrouwen die hij of zij zelfstandig kan wandelen terwijl je toch de controle houdt. Laat je pup dus lekker lopen en roep hem of haar bij de naam. Als de pup bij je terug komt geef je een snoepje als beloning, zo leert de pup dat er een beloning als hij opdrachten goed uitvoert.

hond-leren-loslopen-2

Gebruik de vertrouwde omgeving als basis

Ben je in het gelukkige bezit van een tuin, laat de hond daar dan loslopen en train hem op dezelfde manier als een pup. Het grote voordeel is dat je nu het risico uitsluit dat de hond er vandoor gaat (als de tuin is afgesloten). Op die manier leer je de hond op een speelse manier te gehoorzamen. Het beloningssnoepjes heeft ook bij de oudere hond dezelfde functie. Probeer wel te voorkomen dat het hondensnoepje vanzelfsprekend is.

hond-leren-loslopen-3

De jackpot methode

Als je ooit zelf wel eens in het casino komt dan weet je dat de kans dat je wat wint minimaal is, toch blijft het aantrekkelijk om de gok te wagen. Deze natuurlijk nieuwsgierigheid kun je ook gebruiken bij het trainen van je hond. Zorg voor een meer dan aantrekkelijke beloning en geef deze nadat de hond een oefening een aantal keren goed heeft uitgevoerd. Ook al denkt hij of zij dat er een beloning is na elke oefening, de echte beloning komt pas na een aantal keren. Op deze manier train je jouw hond het beste, de verwachting van een beloning is vaak al genoeg.

Hoe heb jij je hond getraind om los te lopen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here