DELEN

In veel gevallen vervult de hond meerdere rollen in het gezinsleven. Aan de ene kant is hij of zij onze trouwe metgezel, maar de hond kan ook belangrijk zijn in onze sociale contacten. Door de band die je met jouw hond op kan bouwen zal de hond zich snel weten te ontwikkelen tot onmisbaar gezinslid en is het ook niet meer dan logisch dat je jouw viervoeter graag mee wilt nemen voor een leuke dag. Ga je met de auto richting het bos of zoek je een andere leuke locatie op voor een fijn moment, zorg dan wel voor een goede manier van vervoer.

In de auto

Als er een ding is waar de meeste honden dol op zijn, dan is dat wel lekker op pad gaan met de baas. De meeste honden zullen dan ook zonder problemen die auto inspringen met de hoop op een geweldig nieuw avontuur. Niet alle honden zijn echter van nature dol op de personenwagen, daarnaast zijn er honden die wellicht door eerdere ervaringen de auto liever laten voor wat het is. Probeer in dat geval je hond gerust te stellen zodat een ritje met de auto, hoe kort of lang dan ook, voor beiden plezierig is.

hond-auto-2

Als je hond liever loopt dan rijdt

Niks is vervelender als een angstige hond op de achterbank terwijl je graag alle aandacht op het verkeer houdt. Met het opvolgen van enkele eenvoudige tips help je jouw snel af van zijn of haar angst voor de auto. Zorg in ieder geval voor zijn of haar vertrouwde hondensnoepjes en hondenspeeltjes als je op pad gaat. Op die manier zal de hond het autorijden snel gaan associëren met een prettige en aangename ervaring. Leer je hond daarnaast te wennen aan de auto zonder te gaan rijden, op die manier voorkom je een heel drama als je voor het eerst met de hond op stap gaat.

Wagenziekte bij honden

Net als mensen kunnen ook honden behoorlijk wat hinder ondervinden van wagenziekte. Uiteraard zijn daar geschikte medicijnen voor zodat je hond rustig is tijdens het autorijden. Weet je niet zeker welke pillen goed werken bij jouw viervoeter, ga dan eerst langs de dierenarts voor een gedegen advies. Normaliter komt wagenziekte enkel voor bij jonge honden, vaak zal een hond naar mate hij of zij ouder wordt, hier overheen groeien.

hond-wagenziekte

Lees ook: Alles wat je nodig hebt voor een hond

Een tuigje of een afgesloten ruimte

Afhankelijk van het type hond kan je er voor kiezen om je hond in een speciaal tuigje te vervoeren. Ook al zijn er geen wettelijke verplichtingen in Nederland wat betreft het vervoer van je viervoeter, het is wel zo verantwoord om je hond op een goede manier te vervoeren. Heb je een grote hond, kies er dan voor om een aparte ruimte in je wagen te creëren. Dit is eenvoudig realiseerbaar met behulp van speciale rekken die je eenvoudig kan monteren, op die manier ervaart de hond het niet als een gevangenis. Voor alle andere honden kan een tuigje volstaan, deze zijn te koop in de dierenspeciaalzaak en kan je aan de veiligheidsgordel bevestigen.

Reis jij wel eens met je hond in de auto? Wat vind ie ervan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here