DELEN

Het is bijna Pasen. Heb je een heerlijk lang Paasweekend in het vooruitzicht en ben je nog op zoek naar leuke dingen om te doen met Pasen? Wij zetten 10 Pasen activiteiten op een rijtje voor je. Je kan deze activiteiten doen met je gezin, maar ook met vrienden en familie. Laat de paaspret maar beginnen!

Wat te doen met Pasen?

1. Geniet van een uitgebreid paasontbijt

Een uitje met Pasen is ontzettend leuk, maar ook thuis kan je Pasen vieren, met je partner of met je gezin. Wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijk paasontbijt om het Paasweekend mee te beginnen? Laat de standaard boterhammen met choco even liggen en pak eens feestelijk uit met verse broodjes, koffiekoeken, (chocolade) eieren, yoghurt, vers sinaasappelsap en smoothies. Voorzie een vrolijk tafelkleed en plaats wat leuke paasdecoratie op tafel om helemaal in de paasstemming te komen.

2. Organiseer een gezellige paasbrunch

Het leuke aan een extra dag vrij is dat jij niet de enige bent die vrij is. Je familie en vrienden zijn dat ook! Trommel je familie en/of vrienden dus op en organiseer een paasbrunch. Een paasbrunch is ideaal om met elkaar af te spreken en gezellig bij te praten na een drukke periode. Het voordeel aan een paasbrunch is dat iedereen eerst lekker kan uitslapen. Een paasbrunch is namelijk een combinatie van een laat ontbijt en een vroege lunch. Wat betreft het eten kan je ongeveer hetzelfde voorzien als bij een paasontbijt (zie puntje 1). Houd er vooral rekening mee dat er voor ieder wat wils is!

3. Ga picknicken in het bos

Op dit moment zijn de weersvoorspellingen voor het Paasweekend heel goed: een zonnetje en 20 graden. Perfect weer dus om met z’n allen een namiddagje naar het bos te gaan. Een mooie wandeling in het bos doet iedereen goed. En terwijl de kinderen ravotten in de speeltuin, kunnen jullie genieten van een heerlijke Paaspicknick. Wat heb je nodig voor een picknick? Met een lakentje, een mandje met lekker eten en drinken kom je al een heel eind. En laat het zonnetje nu maar lekker schijnen!

4. Doe een escape room

Wat is er te doen met Pasen? Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van een escape room. Dit is een kamer waaruit je binnen een uur moet kunnen ontsnappen. Escape rooms worden steeds populairder. In vrijwel iedere grote stad is er wel een escape room te vinden. Dit is een ontzettend leuke activiteit om in het Paasweekend te doen met vrienden of familie. Nadat je ontsnapt bent, kunnen jullie ook nog lekker gaan eten. Zo maak je er meteen een hele daguitstap van. Vergeet wel niet te reserveren op voorhand want bij een escape room kan je niet zomaar binnen wandelen.

5. Bezoek een kinderboerderij

Wat te doen op eerste Paasdag? Je kinderen vinden het vast geweldig om eens een namiddagje naar de kinderboerderij te gaan. Kinderen kunnen dan van alles op de boerderij ontdekken. Bijvoorbeeld dieren voederen, knuffelen met lammetjes en geitjes, een ritje maken op de pony, ravotten in de speeltuin, een lekker ijsje eten… Tijdens het Paasweekend worden er waarschijnlijk ook speciale activiteiten voor Pasen georganiseerd en kunnen je kinderen er ook paaseieren rapen.

6. Ga naar een paasmarkt

Nog een leuk uitje met Pasen is om naar de paasmarkt te gaan. Gezellig slenteren langs leuke kraampjes met eten en drinken, woonaccessoires, sieraden, handtassen en andere leuke hebbedingetjes. Ook bij jou in de buurt is er waarschijnlijk wel een paasmarkt te vinden dus zoek alvast waar je terecht kan met het Paasweekend.

7. Plan je (zomer)vakantie

Misschien heb je al vakantieplannen maar heb je nog geen tijd gehad om dit concreet vast te leggen. Het Paasweekend is dan de ideale moment om aan de slag met jouw (zomer)vakantie voor dit jaar. Kijk op websites van reisagentschappen, lees tips en reviews van reisbloggers, bekijk video’s van jouw bestemming en maak een lijstje met dingen die je graag wil doen en zien. Dit is heel leuk om te doen en zeker nu met Pasen, dan kan je alvast beginnen aftellen naar de zomer!

8. Ga een Paasweekend weg

Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot de zomer om op vakantie te gaan. Je kan nu al van vakantie genieten door een Paasweekend weg te gaan. Het is zeker nog niet te laat om een weekendje weg te boeken. Op het internet vind je genoeg last minutes voor Pasen, bijvoorbeeld in een hotel of vakantiehuisje. En omdat je zo laat boekt, kan je misschien wel van interessante kortingen genieten. Mooi meegenomen, toch?

9. Ruim je huis op

Oké, dit klinkt wellicht saaier dan het is, maar je huis opruimen kan veel voldoening geven. Wanneer je druk bezig bent met je werk heb je hier toch geen tijd voor, dan maar tijdens het Paasweekend! Je hoeft heus geen grote lente schoonmaak te houden als je daar geen zin in hebt. Een kleerkast of voorraadkast opruimen is al een goed begin. Hoe maak je opruimen leuker? Speel een playlist met je favoriete muziek af, dat werkt heel motiverend. Kan je nog wat inspiratie gebruiken? Lees hier dan over de 15 spullen in huis die je meteen kan weggooien.

10. Houd een Netflix marathon

Wat te doen op tweede Paasdag? Er zijn heel wat uitjes met Pasen, maar misschien vind je het wel ontzettend leuk om gewoon eens een lui en relaxt dagje in te lassen en een Netflix marathon te houden. De hele dag in de zetel liggen, naar je favoriete series kijken, wat lekkere snacks erbij en chillen maar. Geef toe, er zijn slechtere manieren om het Paasweekend door te komen hè?

Wat ga jij doen met Pasen? Weet jij nog leuke Pasen activiteiten? We zijn benieuwd naar je reactie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here