DELEN

Moet jij je iPhone om de haverklap opladen? Merk je dat de procenten steeds sneller omlaag gaan? En ben je al strategisch aan het omgaan met je verbruik, zodat je zeker weet dat je nog een werkende iPhone hebt aan het einde van de dag? Eigenlijk best frustrerend! Daarom kan het handig zijn om bepaalde instellingen te veranderen, zodat je iPhone batterij minder snel leeg gaat. Wij laten het je zien in deze blog!

  1. Bluetooth uit

Voor veel functies heb je tegenwoordig Bluetooth nodig. Of het nou voor delen tussen je MacBook en je iPhone is, of voor het afspelen van je muziek op je autoradio. Super handig aan de ene kant, maar ook energieverslindend aan de andere kant. Daarom is het slim om je Bluetooth uit te zetten als je dit niet nodig hebt. Dan ben je ervan verzekerd dat je batterij het een stuk langer gaat volhouden.

  1. Updates voor apps uitschakelen

Na recente updates heeft je iPhone een instelling geïntroduceerd, wat ervoor zorgt dat je apps automatisch updaten. Dit kan erg veel energie kosten, omdat de iPhone dan harder moet werken om de updates op te halen en om deze te installeren. Wij kunnen je daarom aanraden om de functie ‘Automatische updates’ uit te schakelen en het voortaan handmatig te doen. Dit je doe door naar ‘iTunes en App Store’ te gaan en daar de functie ‘Updates’ uit te schakelen.

  1. Apps verversen uitschakelen

Bij de functie ‘Automatisch app verversen’ kijkt de iPhone of de informatie in je apps automatisch kan worden bijgewerkt, waardoor je nooit meer hoef te wachten op nieuwe informatie als je de app opent. Net als de vorige functie, is deze functie super handig als je veel batterij hebt, maar erg irritant als je nog maar een paar procent over hebt. Daarom kun je veel batterij besparen als je deze functie uitzet en voortaan eventjes wacht op nieuwe informatie. Je kunt de functie uitschakelen, door naar ‘Instellingen’ te gaan en bij ‘Algemeen’ de functie ‘Ververs op achtergrond’ te selecteren. Hier zie je verschillende apps, waarbij je per app kunt bepalen of je deze wilt uitschakelen of niet.

  1. Van 4G naar 3G

 De nieuwe modellen iPhone hebben allemaal een 4G-functie, maar dat betekent niet dat je overal 4G internet hebt. Op heel veel plekken in Nederland, is er nog geen 4G dekking mogelijk. Is dit ook bij jou het geval? Dan is het veel slimmer om voortaan 3G internet te gebruiken. Dit bespaart namelijk batterij, doordat de iPhone niet constant op zoek is naar een 4G verbinding. De overstap van 4G naar 3G doe je door bij ‘Instellingen’ naar ‘Mobiel Netwerk’ te gaan, bij  ‘Opties mobiele data’ de optie  ‘Gesprekken en data’ te selecteren en daar 3G te selecteren.

  1. Instellingen opnieuw instellen

Merk je nog geen verandering? Dan kan het zijn dat je instellingen verkeerd zijn ingesteld, en dat je even je iPhone weer een ‘reboot’ moet geven. Dit is ingreep, waarbij al je informatie wordt gewist, maar slechts een manier om je instellingen opnieuw in te stellen. Dit doe je door bij ‘Algemeen’ naar ‘Stel opnieuw in’ te scrollen, en dan voor ‘Herstel alle instellingen’ te kiezen. Hierbij is het dus belangrijk om niet op ‘Wis alle instellingen’ te kiezen, want dan wis je alle inhoud!

Batterij versleten?

Als je telefoon wat ouder is, kan het ook zomaar zijn dat je batterij versleten is. Na een x aantal keer opladen, kan je batterij het er langzaamaan mee ophouden. Dan is het goed om deze te laten vervangen door een professionele reparateur. De reparateurs van Terello kunnen bijvoorbeeld heel snel bij je zijn om batterij te maken. Zij komen met hun mobiele werkplaats binnen 24 uur naar je toe en voeren dan een iPhone reparatie uit binnen een half uurtje! Perfect, toch? Maak snel een afspraak!

Terello

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here