DELEN

Een hond als huisdier is de beste vriend die je je maar kan wensen. Vroeger werden grote honden vooral gehouden om gebouwen of mensen te bewaken. Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor een pup van een klein hondenras. Je ziet op straat dan ook veel mopshondjes en chihuahua’s lopen. Houd jij juist wel van een grote stoere hond? En ben je nog opzoek naar een hondenras die goed bij jou past? Lees snel verder voor de 5 meest grote hondenrassen.

Duitse dog

Een pup van dit ras zal uitgroeien tot een zeer groot en sterk beest. Een Duitse dog is van karakter een zeer kalme en lieve hond die zich vooral tijdens de eerste jaren van zijn opvoeding erg naar zijn baasje zal richten. De dog is na ongeveer 1,5 jaar volledig uitgegroeid en kan een schofthoogte krijgen tot wel 80cm hoog. Heb je nog andere huisdieren en kies je ervoor om een Duitse dog als hond te nemen dan zal dit geen problemen opleveren. Een Duitse dog houdt ervan om met andere dieren te spelen en zal om die reden dan ook niet snel dominant uit de hoek komen naar andere dieren.

Tibetaanse mastiff

De naam van dit hondenras verklapt het al een beetje maar dit ras is afkomstig uit Tibet en is naar zeggen het oudste hondenras wat afkomstig is van uit het oosten. Deze grote hond uit China heeft een zeer zeldzame ontwikkeling. De mastiff is namelijk lichamelijk en geestelijk pas naar 3 jaar volledig ontwikkeld. Ze hebben een onafhankelijk karakter en zijn zeer beschermend naar hun baasje toe. Ze hebben ook veel lichaamsbeweging nodig dus let er wel op bij het aanschaffen van een grote hond dat je er wel een geschikte woning voor hebt.

Akita

Dit temperament volle hondenras is altijd zeer trouw aan zijn baasjes. Doordat ze heel temperament vol zijn hebben ze wel een zeer consequente opvoeding nodig en ze vinden het heerlijk om iedere dag een lekkere wandeling buiten te maken of een tijdje te spelen met een bal zodat ze hun energie kwijt kunnen. Door hun sterke intelligentie werden ze vroeger veel gebruikt tijdens het jagen.

grote-honden-akita

Lees ook: Zo leer je je hond loslopen!

Ierse wolfshond

Deze honden zien er door hun warrige vacht in eerste instantie een beetje vies en zwerfachtig uit maar deze lieve hoog potige honden zijn totaal geen zwervers en liggen graag lekker binnen dichtbij hun baasje. Echter hebben ze net als alle andere grote hondenrassen wel veel beweging nodig en zijn ze niet graag lang alleen thuis. Een Ierse wolfshond is ook weer zeer trouw aan hun baasje. Let er bij deze honden er wel op dat ze hun baasje niet graag delen met kleine kinderen.

Sint-Bernard

Iedereen kent deze grote hond wel van de film Beethoven. Je hebt Sint-Bernards met lang of kort haar. Let er bij aanschaf van deze honden op dat ze veel verzorging nodig zullen hebben. Ze moeten minimaal een keer in de week helemaal worden gekamd omdat er anders veel klitten ontstaan in hun vacht. Verder zijn ze echte gezinshonden en hebben ze een heel lief karakter.

grote-honden-st-bernard

1 REACTIE

  1. Het was handig geweest als bij die foto (kop artikel)ook erbij gestaan had hoe die hond of die foto heet want die heeft me naar deze site gebracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here