DELEN

Hoe leuk zou het zijn om naar het buitenland te verhuizen!

Maar waar moet je heen? Misschien is dit het moeilijkste deel.

Als je eenmaal hebt besloten naar het buitenland te verhuizen, is het niet zo eenvoudig om uit te zoeken waar je naartoe moet gaan en hoe je de wortels kunt planten om je toekomst op te bouwen.

Hoe zal je leven eruitzien in het nieuwe land waar je besluit te verhuizen?
Hoe vind je werk in het buitenland?
Allemaal legitieme vragen voor iedereen die eraan denkt om naar het buitenland te emigreren en mensen vaak weerhoudt van het nemen van de grote stap.

Maar maak je geen zorgen, in dit artikel zullen we samen zien welke de populairste bestemmingen zijn om naar het buitenland te verhuizen.

Verhuizen naar het buitenland: waar moet je heen?

Als je serieus denkt aan emigreren om wat voor reden dan ook, is je grootste probleem waarschijnlijk om te beslissen naar welk land je het beste kunt gaan.

Bepalen waar u naar het buitenland wilt verhuizen hangt sterk af van wat voor soort persoon je bent en van de belangrijkste reden die ervoor zorgt dat je deze keuze maakt.

De redenen die mensen ertoe brengen om deze stap te zetten, zijn inderdaad heel verschillend en vereisen elk een persoonlijke analyse.

Er zijn mensen die besluiten om naar het buitenland te verhuizen voor de liefde van hun leven en anderen die willen ontsnappen aan de torenhoge schulden, er zijn er die het doen om een ​​betere baan te vinden nog andere die een bedrijf willen openen.

Vanzelfsprekend naar het buitenland verhuizen als gepensioneerde is niet hetzelfde als naar het buitenland verhuizen voor werk. Alleen naar het buitenland gaan is niet hetzelfde als reizen met familie en kinderen.

De meeste mensen besluiten meestal om een ​​van deze redenen naar het buitenland te verhuizen:
  • veranderen van leven en op zoek naar een land met een betere kwaliteit van leven ( denk aan meer natuur, betere luchtkwaliteit…)
  • naar het buitenland verhuizen naar een land waar de kosten van levensonderhoud lager zijn
  • een bedrijf openen in een land met sterke groei of belastingvoordelen
  • werk vinden en je financiële situatie verbeteren

In ieder geval … het is nooit te laat!

Iedereen kan succesvol naar het buitenland verhuizen, maak verstandige keuzes op basis van je eigen specifieke behoeften.

Als je van plan bent om een ​​bedrijf in het buitenland te openen, is het raadzaam om landen met een lage belastingdruk en hoge economische groeipercentages beter te evalueren.

Als je geen economisch inkomen hebt, je bent geen gepensioneerde en je bent niet van plan om een ​​bedrijf in het buitenland te openen, is ongetwijfeld het werkaanbod een fundamenteel aspect om te overwegen.

Er zijn landen waar het gemakkelijker is om werk te vinden in bepaalde sectoren dan in andere.

Londen is bijvoorbeeld een stad waar mensen die op technologisch of financieel gebied werken gemakkelijker aan werk kunnen komen, terwijl Berlijn meer geschikt is voor mensen die op creatief gebied werken.

Dit zijn slechts twee voorbeelden die suggereren dat je de arbeidsmarkt en de economie van elk land beter zorgvuldig kan bestuderen voordat je aan een nieuw avontuur begint.

Als je in plaats van naar het buitenland te gaan werken, al van een klein maandelijks inkomen geniet, wil je waarschijnlijk liever weten waar je met weinig geld in het buitenland kan leven.

Het is duidelijk dat om zo’n belangrijke beslissing te nemen als naar het buitenland verhuizen, men niet alleen kan vertrouwen op een instinctieve aantrekking tot een bepaalde plaats.

Het is altijd nodig om elk belangrijk aspect voor de toekomst te analyseren, zoals de mogelijkheid al dan niet om een baan te vinden, de efficiëntie van diensten, de kosten en kwaliteit van leven, enzovoort.

De kosten van levensonderhoud zijn zeker een van de belangrijkste aspecten als het gaat om het nemen van zo een grote beslissing.

Nog een reden is als je wordt gedreven door economische problemen of op zoek bent naar een nieuwe baan die je moeilijk in jouw thuisland kan vinden.

Laten we dan overgaan tot de 9 beste landen naar waar te emigreren om betere kansen voor de toekomst en een hogere kwaliteit van leven te zoeken.

Verhuizen naar Amerika

Emigreren naar de Verenigde Staten is altijd al de droom geweest van zoveel mensen van over de hele wereld.
Wie voelt zich niet aangetrokken tot ’s werelds eerste economische macht? Zo erg zelfs dat de Amerikaanse regering een echte internationale loterij heeft opgezet om de Groene kaart te verkrijgen, het permanente visum om onbeperkt in de Verenigde Staten te kunnen wonen en werken.

De Green Card-loterij is voor een beperkte periode (meestal eind oktober, begin november) geopend en is zonder discriminatie geldig voor burgers die het elk jaar van over de hele wereld vragen.

Een van de meest aantrekkelijke steden voor diegenen die willen emigreren naar de Verenigde Staten is het futuristische New York , symbool van Amerika, waar iedereen die vanaf nul begint de hoogste piek kan bereiken.
Dit wordt gevolgd door Los Angeles , San Francisco , Las Vegas , Miami , Boston en San Diego.

Verhuizen naar Canada

Emigreren naar Canada betekent omringd zijn door met sneeuw bedekte bergen, bossen en grote meren, maar ook moderne en goed georganiseerde steden.
Een land waar niet veel over wordt gepraat, maar dat veel kansen biedt voor diegenen die een fortuin willen verdienen in het buitenland.

Het is de ideale bestemming voor professionals op hoog niveau en voor degenen die met familie en kinderen naar het buitenland willen verhuizen.

Dit komt omdat kinderopvang en het schoolsysteem echt van uitstekende kwaliteit zijn.Niet te verwaarlozen dat de criminaliteit erg laag is, een factor die pleit voor een emigratie met de familie op sleeptouw.

Van de Canadese steden is Vancouver het meest geschikt omdat het de zakelijke kansen combineert met een uitstekende kwaliteit van leven.
Technologisch geavanceerd, profiteert het zich ook van een gunstige geografische ligging (het is een van de belangrijkste havens aan de Stille Oceaan) en een relatief mild klimaat.

Verhuizen naar Zwitserland

Degenen die besluiten naar Zwitserland te verhuizen, doen dit zeker om economische redenen, om een ​​bedrijf te openen en te genieten van een gunstig belastingstelsel.

In sommige opzichten is beveiliging en efficiëntie bijvoorbeeld een realiteit die veel lijkt op de Canadese. Om nog maar te zwijgen over de natuurlijke omgeving waar Zwitserland om bekend staat.

Zwitserland heeft echter het voordeel dat het om de hoek ligt, ook al is het niet zo uitgebreid als Canada en is de banenmarkt nu enigszins “verzadigd”.
Zeker om in Zwitserland goed te leven, moet je een redelijk hoog inkomen hebben.

Onder de steden gaat de aantrekkelijkste palm naar Zürich , gevolgd door Genève. Economische en politieke stabiliteit, veiligheid, netheid, gecombineerd met een uitstekende medische-gezondheidsinfrastructuur maken van Zürich een van de steden met de hoogste leefbaarheid.
Terwijl Genève vooral aantrekkelijk is vanwege zijn kosmopolitisme.

Verhuizen naar Australië

De belangrijkste Australische steden zoals Sydney en Melbourne overwinnen de dromen van veel jonge mensen.
Als je op zoek bent naar een baan in het buitenland, biedt Australië het in overvloed aan, zolang je de Engelse taal goed kent.

Voldoende ruimte en weelderige natuur, maar ook levendige metropolen vol met mogelijkheden voor entertainment: het land van kangoeroes is zeer aantrekkelijk voor jonge mensen die een pioniersgeest hebben.
Het milde en aangename klimaat maakt deze plek nog meer wenselijk.

De afstand kan een obstakel zijn als je het moeilijk vindt om jezelf te bevrijden van je familie en vrienden, een obstakel dat je gemakkelijk kan overwinnen met de nieuwe communicatietechnologieën.

Verhuizen naar Zweden

Zweden, en de Scandinavische landen in het algemeen, zijn de plaatsen om te gaan wonen, vooral omdat de kansen op werk niet ontbreken, diensten efficiënt zijn en voldoen aan hoge veiligheidsnormen.

Hier kunt u de kleine geneugten van het leven herontdekken: maak een wandeling door het bos, aanschouw een eekhoorn, barbecue buiten met vrienden. Geen haast en geen stress … wat een droom, hè?

De hoofdstad Stockholm is een stad met veel banen en is zeer aantrekkelijk voor start-ups.

Het enige nadeel, de hoge kosten van levensonderhoud. Banen ontbreken niet, vooral in de tertiaire sector en in de publieke sector: vervoer, telecommunicatie, handel, toerisme, onderzoek en ontwikkeling zijn de sectoren met de grootste perspectieven.

Verhuizen naar Nederland

Zelfs Nederland is een van de meest populaire Europese landen, vooral onder jongeren die alles willen laten vallen en hun leven willen veranderen .

Nederland is over het algemeen een van de Europese landen met de laagste belastingen en de hoogste kwaliteit van leven.
Het is geen toeval dat veel multinationals hier zijn gevestigd en daarom is het de ideale plaats om te verhuizen.

Nederland kan de geschikte bestemming voor jou zijn als je naar het buitenland wil om werk te vinden, maar ook als je erover denkt een bedrijf in het buitenland te openen .

Verder zijn alle grote Nederlandse steden interessant en aangenaam en bieden ze een goede kwaliteit van leven.
Rotterdam, de thuisbasis van vele multinationals, biedt veel interessante vacatures.

Verhuizen naar Spanje

Spanje blijft altijd een van de top naties van de Belgen in het buitenland.
Als je van plan bent te emigreren naar het land van het stierenvechten, sangria en paella, zijn de steden die je moet overwegen zeker Madrid, Barcelona en Valencia.

Als de charme van de hoofdstad Madrid onbetwistbaar is, is zelfs de schoonheid van het leven aan zee in Valencia met een mild klimaat het hele jaar door zeker niet ver achter!
In Barcelona, ​​aan de andere kant, leef je heel goed dankzij de verscheidenheid aan culturele en entertainmentaanbiedingen die veel bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van het leven.

In Spanje zijn de Canarische Eilanden ook aantrekkelijke, zeer mooie plaatsen met een uitzonderlijk klimaat het hele jaar door.
De Canarische eilanden zijn altijd een paradijs geweest voor gepensioneerden en voor degenen die een bedrijf in het buitenland willen openen, dankzij hun speciale belastingstelsel .

Verhuizen naar Polen

Polen is op veel manieren een heel interessant land, vooral voor degenen die in het buitenland willen werken .

Het is een land dat een periode van grote economische groei doormaakt en daarom biedt het veel kansen, vooral in de tertiaire sector en in sectoren zoals toerisme en klantenservice. De afgelopen jaren heeft Polen de Europese fondsen goed kunnen en heeft zowel de economie als het toerisme een grote ontwikkeling doorgemaakt.

Verhuizen naar Roemenië

In Oost-Europa is echter een ander opkomend land Roemenië.

Omdat het een land is dat tot de Europese Unie behoort, is emigreren erg vergemakkelijkt: om een ​​verblijf te verkrijgen volstaat het dat u een identiteitskaart en een reguliere huurovereenkomst heeft.

De kosten van levensonderhoud zijn ook behoorlijk aantrekkelijk, veel lager dan onze normen, hoewel het natuurlijk varieert naargelang je in het centrum of in de buitenwijken woont.

Dankzij de belastingvoordelen en de krachtige economische groei is Roemenië al enkele jaren een klein paradijs voor mensen die een bedrijf in het buitenland willen starten

Als je zover bent gekomen, dan komt dat omdat je verlangen om te vertrekken echt sterk is.

Voor jou is het vooruitzicht om naar het buitenland te gaan en een nieuw leven te beginnen heel concreet en ben je op zoek naar alle informatie die je nodig hebt om deze nieuwe uitdaging met succes aan te gaan.

Het is echter geen beslissing om oppervlakkig te nemen, het is altijd een veeleisende keuze die men op de best mogelijke manier moet voorbereiden

Nu is het aan jou om de touwtjes in handen te nemen en een verandering in je leven aan te brengen!

Naar welk land wil jij emigreren? We zijn benieuwd naar jouw reactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here