DELEN

Tijdens het beoefenen van vechtsporten als bijvoorbeeld karate en judo val je nog weleens op de grond. Het is natuurlijk wel fijn dat je op deze momenten zacht terechtkomt. Het is niet de bedoeling dat je na een sessie onder de brandplekken en schaafwonden zitten. Hoe los je dit het beste op? Puzzel matten bieden de oplossing! In deze blog leggen we uit hoe je sportblessures kunt voorkomen door gebruik te maken van een puzzel mat.

Wat zijn Puzzel matten nu eigenlijk?

Bij het horen van ‘puzzel mat’ zal je in eerste instantie waarschijnlijk denken aan een puzzel die je als mat in huis kan gebruiken voor kinderen om mee te spelen. Een puzzel mat is echter heel wat anders. Deze matten zijn speciaal ontwikkeld voor vechtsporters, maar tegenwoordig worden deze ook voor andere doeleinden gebruikt. Een puzzelmat is een zachte mat dit uit meerdere vlakken bestaat. Deze vlakken ‘puzzel’ je als het ware aan elkaar om er een geheel van te maken. Zo val je niet op een harde, ruwe vloer, maar op een zachte, gladde mat.

Waarom een puzzel mat gebruiken?

Wat maakt deze puzzel matten nu zo handig? Omdat je deze matten al het ware uit elkaar kunt halen, kun je deze eenvoudig vervoeren en op elke locatie weer in elkaar zetten. Er zijn verschillende soorten puzzel matten. Zo kun je deze kopen in diktes van 1 t/m 4 centimeter. Ook zijn de puzzel matten in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kun je een duidelijk speelveld markeren. Ook zijn er speciale afwerkranden te krijgen. Deze lopen schuin af en kun je aan de buitenkant van de mat plaatsen. Zo zullen de puzzel matten niet wegglijden en ziet de mat er professioneel en verzorgd uit.

Waar kun je een puzzel mat nog meer voor gebruiken?

Ook voor mensen die niet actief zijn in de vechtsport kunnen puzzel matten goed te pas komen. Vanwege het antislip materiaal van de matten dienen deze uitstekend als ondergrond voor een kinderzwembad. Het zwembad blijft zo op zijn plek staan en ongelukken worden voorkomen. Ook in kinderdagverblijven zie je de puzzel mat steeds vaker terug. Met name peuters hebben vaak moeite met blijven staan. Met puzzel matten op de vloer komen ze toch zachtjes neer.

Lees ook: Kussens op de bank: 3x ideeën

Waar te koop?

Zoals we eerder schreven worden puzzel matten vooral gebruikt in de vechtsport. De beste plek om deze matten te kopen is in een zogeheten ‘fightshop’. Deze vind je in fysieke vorm, maar ook op het internet.

Maak jij weleens gebruik van een puzzel mat? Zo ja, in welke situaties? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here