DELEN

U hoort vast regelmatig mensen om u heen praten over beleggen. De één heeft zo’n succes met die kruideniersaandelen. De ander zweert bij elektrische auto’s. Vervolgens roept er iemand iets over beleggingsfondsen. U weet niet wat u er mee aan moet. Maar iets in u zegt dat u toch eens met aandelen wilt beginnen. Dat is een goede keuze, vinden wij!

Spelenderwijs leren beleggen

Beleggen is geen kinderspel, maar als u klein begint, dan mag u het best ook als spel zien. Besef wel dat u deels zelf de regels bepaalt. Stocks zijn zeker ook interessant voor de beginnende belegger, als u maar beseft dat er ook risico’s zijn. Die kunt u echt ook weer beperken door slim te beleggen. Op blogbox.be vindt u ook veel informatie over andere financiële onderwerpen, zakelijke tips en weetjes op het gebied van gezondheid. Maar nu even aandacht voor die 19.000 verschillende aandelen.

Brede selectie

Brede selectie

Ja, u leest het goed. Zo groot is het aanbod aan aandelen. Moet u die allemaal in uw overweging meenemen? Nee, zeker niet. Dan blijft er geen tijd meer over om met beleggen in aandelen te beginnen. Als u een favoriete branche of een favoriet land of regio heeft, dan bent u al een heel eind. Mocht u niet kunnen kiezen, dan is dat juist geen probleem. Het is namelijk altijd aan te raden om uw beleggingen te verdelen over meerdere aandelen of fondsen. We beloven u dat u daar een stuk rustiger van slaapt, dan wanneer u al uw pijlen op één bedrijf richt.

Spreiding is the key

Ja natuurlijk, met dat ene bedrijf gaat het fantastisch en daar kunt u dus echt rendement maken! Klopt als een bus. Maar deze onderneming kan ook een tegenvaller moeten incasseren waardoor de koers zakt, en u raadt het al: ook de waarde van uw belegging. Spreiding geeft u meer kansen, bij verschillende bedrijven, in verschillende sectoren en in diverse regio’s. En gaat het wat minder, dan is de pijn ook minder. Beleggen in aandelen is overigens ook een hele interessante en leuke manier om meer van de financiële wereld te leren kennen. Daardoor kunt u ook nog eens meer gefundeerd beslissingen nemen over uw portefeuille. Beleggen in aandelen is dus leuk, interessant en leerzaam. Maar het is vooral een heel aantrekkelijke manier om meer geld van uw vermogen te maken. Zeg dag tegen uw spaarbank en hallo tegen de aandelenmarkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here