DELEN

Wil jij ook meer geld overhouden voor leuke dingen? Het grootste deel van onze inkomsten gaat direct naar de vaste lasten. Met deze handige tips kun je besparen op de vaste lasten en dus meer geld overhouden om eens iets leuks te gaan doen!

1. Bezoek de lokale markt

Sla de supermarkt eens over en haal je groenten en fruit op de lokale markt. Niet alleen worden daar verse producten van hoge kwaliteit aangeboden, je betaald er vaak ook nog eens een stuk minder voor. Daarbij is het een leuk middagje uit voor het hele gezin.

2. Slim winkelen

Ga je toch liever naar de supermarkt, kies dan vooral de huismerk producten. Zowel de Appie als andere supermarkten bieden voldoende goedkope, lekkere huis producten aan die een stuk goedkoper zijn dan de A-merken.

3. Energie vergelijken

Overweeg je een overstap of sta je op het punt een nieuw contract af te sluiten? GA dan eerst eens energie vergelijken op Overstappen.nl. Zo vind je gemakkelijk en snel de goedkoopste aanbieder op dit moment.

4. Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Vervang bijvoorbeeld alle oude lampen in huis voor LED lampen. Deze zijn gemiddeld zo’n 85 procent zuiniger en gaan wel 30 jaar mee!duurzaam wonen

5. Koop buiten het seizoen

Nieuwe zomer- of winterkleding nodig? Op zoek naar nieuwe ballen voor de kerstboom? Al deze seizoensgebonden producten zijn een stuk goedkoper buiten het seizoen. Doe de kerstinkopen voor volgend jaar ook pas in januari en koop zomer- of winterkleding buiten het seizoen. Dit kan je al snel tientallen euro’s besparen.

6. Winkel online

Heb je toch een seizoen item nodig, shop dan online. Waar je in de winkel enkel periodieke sales tegenkomt, bieden de online winkels dagelijks kortingen aan. Kun je het niet bij winkel A vinden, dan kijk je gewoon bij winkel B.

7. Besparen op je auto

Een grote maandelijkse kostenpost is het gebruik van de auto. Haal je diesel of benzine dan ook niet om de hoek maar ga echt op zoek naar de goedkoopste aanbieder – dit kan een flinke besparing opleveren. Ook de tarieven van de autoverzekering mogen periodiek eens nagekeken worden. Je kan online gemakkelijk je autoverzekering vergelijken en weet zo direct of je nog op de juiste plek zit.

besparen op auto

8. Zelf maken

Koop je nog steeds dure flessen wasmiddel en reinig je het huis met dure producten? Je kan veel producten zelf maken en hiermee tientallen euro’s per jaar besparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here