DELEN

Iedereen moet weleens besparen, tegenwoordig kijkt niemand hier meer gek van op. Ons uitgavepatroon wordt steeds hoger en we willen met alle nieuwe trends meegaan. Vaak gaat dit een tijdje goed, maar kom je daarna toch tot de conclusie dat je uitgaven omlaag moeten en dat je gaat besparen. Er zijn dingen waarop je eenvoudig kunt besparen, maar er zijn ook dingen waar je niet op hoeft te besparen omdat er een alternatief voor is.

Wel besparen

Je kunt op meer dingen besparen als je denkt. Natuurlijk weten wij niet waar jij precies op kunt besparen, omdat we jouw uitgaven niet weten maar je kunt bijvoorbeeld besparen op:

  • Uiterlijke verzorging: Ga jij altijd naar de kapper, nagelstyliste of de schoonheidsspecialiste? Dan kun je deze afspraken misschien best een keer afzeggen in tijden dat je moet besparen. Natuurlijk is het fijn om er verzorgd uit te zien en dat moet je ook zeker volhouden, maar voor een verfbeurt bij de kapper, nieuwe kunstnagels of een uitgebreide gezichtsbehandeling ben je toch al gauw €50-€100 euro per behandeling kwijt. Een keer afzeggen, geeft je toch al snel wat meer bestedingsruimte. En wie weet zit het er volgende maand wel weer in.
  • Boodschappen: Ga jij iedere dag naar de supermarkt? Verander dit patroon dan en ga maar één keer per week naar de supermarkt. Zo haal je namelijk alleen het benodigde in huis. Ga je elke dag een keer, dan is de kans vele malen groter dat je producten koopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Haal ook zeker nooit boodschappen rond etenstijd, dan koop je namelijk meer ongezonde producten.
  • Impulsaankopen: Koop je veel zonder erover na te denken? Stop hier dan mee, dit zijn aankopen die je overhaast maakt. Vaak zijn het producten die je niet nodig hebt, zoals kleding, gadgets en andere luxe producten waarvan je eigenlijk al genoeg hebt of waarvoor je eigenlijk geen geld hebt. Wil je die ene telefoon of dat ene designer kledingstuk zo graag? Noteer het dan ergens en kijk twee weken later of je het nog steeds zo graag wilt hebben. Zo dring je impulsaankopen terug en zal je zien dat je hierop eenvoudig kunt besparen. Als je het dan alsnog wilt hebben, zal het geen impulsaankoop meer zijn. Tips over kleding impulsaankopen te voorkomen vind je hier.

Niet besparen

Natuurlijk weten wij niet waar jouw prioriteiten liggen, maar het is aan te raden om niet te besparen op het volgende:

  • Je gezondheid: Heb je medicijnen nodig die je niet vergoed krijgt? Koop deze dan gewoon en ga niet besparen op je gezondheid, omdat je even minder te besteden hebt.
  • Sporten: Heb je een duur fitnessabonnement en kun je het geld eigenlijk niet missen? Overweeg dan om het fitnessabonnement op te zeggen en ga een andere sport doen die (bijna) niks kost zoals hardlopen, bootcampen of fietsen. Voor hardlopen en bootcampen heb je alleen sportkleding en de juiste schoenen nodig en voor fietsen bijvoorbeeld een koersfiets. Wacht niet langer met een goedkope koersfiets kopen en begin zo snel mogelijk met je nieuwe sport! Zo blijf je toch bewegen, maar bespaar je ook flink wat maandelijkse abonnementskosten.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here