DELEN

Ligt het kopen van een nieuwe scooter of auto even buiten je budget, maar ben je wel toe aan nieuw vervoer? Instanties als Scooterlease-XL bieden je de mogelijkheid om scooters of auto’s te leasen. Dit houdt in dat je een x bedrag per maand betaald om een vervoersmiddel tot je beschikking te hebben. In plaats van een eenmalige flinke uitgave, betaal je dus een maandelijkse huur. Voor velen biedt dit de ideale oplossing op het vervoersprobleem.

Operational lease

In veel gevallen worden auto’s geleased in de vorm van een operational lease. Hierbij huur je voor een langere tijd voor een vast bedrag per maand. De auto is niet jouw eigendom, je schrijft hem niet af en levert hem aan het einde van de afgesproken termijn gewoon weer in. In veel gevallen zijn reparaties, onderhoud en verzekeringen allemaal geregeld door de leasemaatschappij. Natuurlijk verschilt dit per aanbieder.

Financial lease

In het geval van financial lease koop je eigenlijk een auto op afbetaling. Aanbieders als Neerlandlease bieden deze mogelijkheid om je toch de auto van jouw dromen te geven. Het werkt in principe hetzelfde als het verkrijgen van een nieuwe telefoon bij een nieuw contract. Je betaald maandelijks een x bedrag aan afbetaling en aan het einde van de termijn is de auto ook werkelijk jouw eigendom. Dit betekend dat de auto dus op jouw naam staat, afgeschreven wordt en na betaling van de restwaarde jouw auto wordt. Afhankelijk van de leasevorm kun je dit doen met, of zonder het servicepakket. Een ideale mogelijkheid als je een nieuwe auto nodig hebt, maar even niet voldoende budget tot je beschikking hebt.

Flexibele lease en shortlease

Heb je een wisselende levensstijl als bijvoorbeeld ZZP’er zijnde? Dan is flexibele of shortlease de beste mogelijkheid. Ideaal wanneer je wisselend gebruik maakt van de auto. Misschien gebruik je de ene maand vaker de fiets, en heb je de andere maand echt een auto nodig. De meest efficiënte lease periode is zo’n 4 tot 4 jaar: in dit geval zijn de kosten meestal het laagst.

Additional lease

Een additional lease is ideaal wanneer je bijvoorbeeld zomers’ met het hele gezin in een grote auto op vakantie wilt, maar de rest van het jaar een kleine, zuinige auto wilt rijden. De grote auto die je gebruikt voor vakantie is dus het verschil in de additional lease. Natuurlijk is het wel belangrijk om met de leasemaatschappij duidelijke afspraken te maken omtrend deze leasevorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here