DELEN

Kosten voor het rijden in een auto kunnen worden verdeeld in de vaste en variabele. Zo zijn de brandstof- en onderhoudskosten nooit goed van te voren in te schatten (variabel), maar kan van de verzekering en wegenbelasting relatief goed worden bepaald wat de hoogte ervan zal zijn. Gelukkig is het mogelijk flink wat te besparen door te kiezen voor de juiste verzekering. Het loopt in de praktijk weer niet zo eenvoudig om dit te bewerkstelligen vanwege het groot aantal verzekeraars die allemaal hun verzekeringspakket als de beste aanprijzen en met hun eigen voorwaarden komen.

Kies een verzekering op maat

Besparen op de autoverzekering betekent bewust kiezen en zal je daarbij ervoor moeten waken niet te snel in te gaan op wat er allemaal door de verschillende maatschappijen wordt belooft. Een standaard verzekering biedt al een ruime dekking en  dient er voor een uitgebreider pakket (mini casco of volleddig casco) pas gekozen te worden indien het wel als echt noodzakelijk wordt geacht. Zo is de waarde van de auto doorslaggevend en kijk je ook hoe groot de kans op autoschade is. Een belangrijke factor die niet vergeten moet worden is de korting als gevolg van jouw opgebouwde schadevrije jaren (no-claim korting) en kan die fors oplopen. Er worden verschillende regels gehanteerd als het komt op behoud van het aantal schadevrije jaren en informeer je daar eerst goed naar alvorens te kiezen voor een verzekeraar.

Wat zijn de regels met betrekking tot de leeftijd en het woonadres?

De premie van autoverzekeringen wordt aan de hand van een groot aantal factoren berekent en is de auto zelf in sommige van de factoren helemaal niet relevant. Zo wordt er gekeken naar de leeftijd van de bestuurder en de buurt waar die woonzaam is.  Voor jonge bestuurders wordt een veel hogere premie gehanteerd en kan je erop besparen door te kiezen voor een maatschappij die studentenverzekeringen aanbiedt of waar het mogelijk is de verzekering af te sluiten onder voorbehoudt dat je onder begeleiding de auto zal besturen. De premie kan zo flink omlaag worden gebracht en zorg je er wel voor dat de schadevrije jaren wel opgebouwd kunnen worden.

Besparen op de WA verzekering kan dus door te gaan voor eentje die wel past bij jouw auto en bekijk je de hoogte van de no-claim korting. Indien gewenst kan er voor een aanvullende inzittendenverzekering worden gekozen. Ook het vergelijken van de gehanteerde premies bij de verschillende verzekeraars help een aardig handje mee om flink op de premie te kunnen besparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here