DELEN

Waar vroeger plastische chirurgie taboe was, is dit tegenwoordig steeds toegankelijker. Er is niks mis met iets aan jezelf veranderen als je daardoor gelukkiger in het leven staat. Overweeg je plastische chirurgie? Dan vraag je je misschien af wat de prijzen daarvan zijn. In dit artikel lichten we de plastische chirurgie prijzen toe en de vergoeding vanuit het ziekenfonds.

Wat kost plastische chirurgie?

Plastische chirurgie prijzen hangen veel af van welke ingreep je wilt, en dan nog kost niet iedere ingreep hetzelfde. De prijzen zijn in ieder geval opgebouwd uit de consultatie en de ingreep zelf.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van prijzen van populaire plastische ingrepen.

Plastische ingreep Prijsindicatie
Borstvergroting 3.500 euro
Neuscorrectie 3.000 euro
Bilimplantaten 4.500 euro
Facelift 5.400 euro
Kinimplantaat 1.250 euro

De meeste ingrepen kosten rond de 3.000 euro. Een uitgebreide lijst met prijsindicaties van plastische chirurgie vind je hier.

Worden de kosten van plastische chirurgie vergoed?

Vergoed het ziekenfonds de kosten van de plastische chirurgie? Dit ligt aan de ingreep. Plastische chirurgie door medische indicatie wordt over het algemeen vergoed. Plastische chirurgie met een ‘functioneel aspect’ worden soms geheel of gedeeltelijk terugbetaald. De kosten van plastische chirurgie om esthetische redenen worden niet vergoed. Je krijgt eventueel een hogere vergoeding met een aanvullende verzekering. Je zorgverzekering vergelijken helpt je de juiste dekking te vinden tegen de laagste premie.

Plastische chirurgie zelf betalen

Vergoed het ziekenfonds de kosten van plastische chirurgie niet voor je? Dan moet je dus best veel zelf betalen. Je kunt hiervoor sparen, maar mocht je niet over voldoende middelen beschikken om dat te doen, dan kun je een lening overwegen.

Overweeg je inderdaad een lening af te sluiten, zorg dan dat je je goed oriënteert op de markt, zodat je niet onnodig te veel betaalt voor de lening. Er zijn namelijk veel verschillende aanbieders, als je niet oppast kom je al snel te duur uit. Geld lenen vergelijken helpt je de lening met de laagste rente en beste voorwaarden te vinden.

Nu je weet wat de plastische chirurgie ongeveer zal kosten, kun je beter een overweging maken of je echt onder het mes zult gaan. Een te gehaaste beslissing brengt namelijk risico’s met zich mee. Dus slaap er zeker nog een paar nachtjes over voordat je de keuze maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here