DELEN

De skigebieden in onder meer Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn al langere tijd geopend en de komende weken gaan ook steeds meer Nederlanders die kant op. Ben jij er daar ook een van? Dan verheug je je op een lekkere vakantie, maar er kan altijd onverhoopt wat mis gaan. Je wilt je geen zorgen hoeven te maken over de financiële gevolgen. Een reisverzekering met de juiste dekkingen is daarvoor erg belangrijk. Hieronder vind je vier belangrijke aandachtspunten.

1.      Zorg voor een wintersportdekking

Met een ‘standaard’ reisverzekering ben je onvoldoende verzekerd. Die vergoedt namelijk niet de kosten van een ongeval op de piste. En die kunnen snel oplopen, zeker als je met de helikopter naar een (ver) ziekenhuis gebracht moet worden. Sluit daarom een reisverzekering af met een wintersportdekking en een dekking voor geneeskundige kosten. Hiermee ben je verzekerd voor:

  • vervoer naar het ziekenhuis, bijvoorbeeld met een banaan of helikopter
  • een eventuele terugvlucht naar Nederland
  • annulering van geboekte als je onverwachts eerder naar huis moet
  • gehuurde skiuitrusting die je onverwachts niet hebt kunnen gebruiken

2.      Geen vergoeding na ongeval buiten de officiële piste

Fanatieke skiërs en snowboarders pakken regelmatig een stukje buiten de piste. Een leuke uitdaging, maar wanneer het mis gaat kunnen de gevolgen groot zijn. Off-piste skiën valt namelijk niet onder de dekking van je reisverzekering. Bij sommige verzekeraars kun je dit wel verzekeren, maar dan alleen als je het onder begeleiding van een gecertificeerde skileraar doet. Wil je graag off-piste skiën, houd hier dan goed rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.

3.      Diefstal van ski’s beperkt verzekerd

Er worden steeds meer ski’s gestolen, bleek uit een onderzoek van begin januari. En bij diefstal wordt ook niet altijd alles vergoed. Verzekeraars werken namelijk met maximumbedragen voor bagage. Als je dure ski’s hebt, kan dat betekenen dat je maar een deel van het geld terugkrijgt. Daarnaast moet je bij diefstal een bewijs van aangifte kunnen laten zien.

4.      Sluit ook een annuleringsverzekering af

Helaas kan het om wat voor reden dan ook gebeuren dat je je wintersportvakantie moet annuleren. Denk aan een onverwacht sterfgeval in je familie, het kwijtraken van je baan of brand in huis. Met een annuleringsverzekering krijg je dan het geld terug dat je al betaald had voor de vakantie. Wel is het belangrijk om deze af te sluiten binnen 7 dagen na het boeken van de reis. Ook moet het gaan om een gebeurtenis die je echt niet zag aankomen. Als je je wintersport wilt annuleren omdat het weer tegenvalt, vergoedt de annuleringsverzekering de kosten niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here