DELEN

Superfood producten zijn hot! Je hebt vast en zeker al eens over superfoods gelezen of gehoord. Misschien heb je zelf al een aantal superfoods toegevoegd aan je dagelijkse menu.

Superfoods

Dat deze producten tegenwoordig zo populair zijn is niet voor niks. Door het gebruik van superfoods krijg je duidelijk meer energie, je concentratie verbeterd en door bepaalde producten gaat zelfs je huid meer stralen. Dat het mogelijk is om jezelf gezond en mooi te eten komt omdat deze producten allemaal bomvol zitten met mineralen, vitamines en antioxidanten.

Naar veel van deze superfoods is uitgebreid onderzoek gedaan waardoor ook echt is bewezen dat ze mega gezond zijn voor je. Ze worden niet bewerkt hierdoor zijn ze altijd 100% natuurlijk.

De lijst met producten die onder de superfoods vallen is lang. Hier een overzicht van de 10 gezondste op een rij.

1. Cacao (RAW)

Je leest het goed, cacao valt ook onder de noemer superfood. Laat het wel duidelijk zijn dat het hier niet om de lekkere chocoladerepen gaat die we allemaal kennen. Cacao is namelijk alleen gezond als je de rauwe variant eet. Deze zit vol met mineralen en antioxidanten. Er wordt zelfs gesuggereerd dat de meest gunstige werking van cacao is dat je bloeddruk ervan omlaag gaat.

2. Avocado

Dit is misschien wel de bekendste en meest gegeten superfood. Helaas denken sommige mensen nog weleens negatief over de avocado omdat ze veel calorieën en vetten bevat en daardoor ongezond zou zijn maar dit is een groot misverstand. De calorieën en vetten die de avocado rijk is zitten boordevol aminozuren, kalium en nog eens tientallen vitamines waarvan het juist goed is dat je deze binnen krijgt. Je kan deze mooie groene superfood dus zeker aan je recepten toevoegen.

3. Quinoa

Ook dit product staat in de top 5 van de lijst. Onder de vegetariërs en mensen met een gluten allergie is dit een razend populair product. Deze rijstsoort bevat veel eiwitten waardoor het een zeer voedzaam product is. Quinoa is tevens ook een wondermiddel voor een goede spijsvertering. Zoek maar eens een recept waarbij quinoa wordt toegevoegd, deze zijn ontelbaar!

4. Goji bessen

De uit Azië afkomstige bes wordt al decennia lang gebruikt vanwege zijn geneeskundige krachten. Ze zijn maar klein van stuk, maar bestaan uit een explosie van voedingstoffen. Deze bes bevat maar liefst 21 soorten mineralen, een grote hoeveelheid vitamine C en ook 18 verschillende soorten aminozuren.

5. Honing (RAW)

Rauwe honing is meer dan alleen een zoetstof, let ook hierbij weer op dat je de rauwe variant gebruikt. Het is een voedingsbron welke voor 30% vol zit met antioxidanten en mineralen zoals mangaan en ijzer. Zo verneemt men dat rauwe honing infecties van de luchtwegen tegengaat. Honing mag dus zeker niet ontbreken op deze lijst.

6. Kokosolie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de gebruikelijke bakboter en olijfolie te vervangen door deze superfood. Deze olie heeft niet alleen een lekkere smaak maar is ook nog eens 100% natuurlijk! En laat je net als bij de avocado niet afschrikken door de verzadigde vetten die dit product bevat. Doordat de olie licht verteerbaar is, is het ook een fijn product voor mensen met een gevoelige spijsvertering. Je kan van deze gezonde olie ook een theelepel toevoegen aan je smoothie of superbowl.

7. Blauwe bessen

Deze bes soort is een ware antioxidant. Het veelvoudig eten van deze bes verminderd de kans op hart en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker en vertraagd het verouderingsproces. Gooi ze dus lekker door een salade!

8. Zeewier

Deze superfood is hier in Nederland nog niet zolang bekend maar is in Japan al jaren populair. Zeewier is rijk aan eiwitten, ijzer en jodium. Voor vegetariërs is zeewier een goed alternatief voor vlees. En wist je dat een portie zeewier maar ca 45 calorieën per 100 gram bevat? Je hoeft je dus zeker niet in te houden met deze superfood.

9. Tarwegras

Tarwegras is eigenlijk de jonge versie van de tarwe die we allemaal wel kennen. Het zit boordevol met vitamines en mineralen waardoor je direct een energie boost krijgt! Je hoeft er dagelijks maar 50 ml van te nemen en je hebt gelijk alle belangrijkste stoffen binnen. Een groot pluspunt van tarwegras is dat het je lichaam direct ontgift!

10. Walnoten

Deze heerlijke noot mag zeker niet ontbreken in de top 10. Ze helpen tegen stress, verlagen de bloeddruk en verbeteren zelfs de kwaliteit van het sperma bij de mannen! Zo bevatten ze onder andere veel omega-3 vetten, vezels, eiwitten en vitamine B6. Dus voeg ze toe aan die lekkere salades of eet ze als tussendoortje.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here