DELEN

De zoete aardappel is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid- Amerika. Deze aardappel is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken en dat is niet voor niks! Hier volgen 10 redenen waarom de zoete aardappel zo gezond voor je is. 

Voedzaam

De zoete aardappel heeft een lage glycemische index. Hierdoor worden de suikers die vrijkomen na het eten van een zoete aardappel langzaam opgenomen in het bloed. Door deze lage glycemische index zal je dus minder snel last krijgen van de welbekende ‘suikerdip’ en blijft je energiepijl de gehele dag gelijk.

Spijsvertering

Heb je last van een slechte spijsvertering? Dan heb je er veel baat bij om een aantal keren per week de zoete aardappel toe te voegen aan je recepten. De aardappel is namelijk een grote bron van vezels. Dit product bevat twee keer zoveel vezels als de reguliere aardappel die hier in Nederland veel gegeten wordt.

Vitamines

De zoete aardappel is rijk aan een tal van vitamines waaronder fosfor, zink, ijzer, verschillende B- vitamines en vitamine A! Dit laat maar weer eens zien hoe gezond de zoete aardappel voor je is.

Afvallen

Ook als je wilt afvallen is de zoete aardappel een uitstekend product om aan je week menu toe te voegen. Buitenom dat de aardappel veel vezels en vitamines bevat kun je er in de keuken ook eindeloos mee variëren. Je kunt ze als gezonde frietjes bakken in de oven of er een puree van maken. Ook is de aardappel zeer geschikt om in blokjes aan je salade toegevoegd te worden.

Diabetes

Het stofje adipocentine wat in de zoete aardappel veelvuldig aanwezig is zorgt voor een goed gereguleerde insuline afgifte bij diabetes patiënten. Dit geld overigens voor alle vormen van diabetes, dus ook type 2. Adipocentine is een hormoon soort wat aangemaakt wordt in de vetcellen in je lichaam. De zoete aardappel stimuleert de aanmaak van dit hormoon.

Anti stress

De hoeveelheid magnesium die aanwezig is in de zoete aardappel heeft een groot anti stress effect op het lichaam. Het helpt de hartslag en zuurstofstroom normaliseren.

Foliumzuur

Zeker voor zwangere vrouwen is het eten van zoete aardappel een goede keuze. Deze bataat bevat namelijk een grote hoeveelheid foliumzuur wat gezond is voor de foetus en helpt bij het ontwikkelen van de cellen.

Huid

De zoete aardappel bevat ook een grote dosis vitamine A. Het is bewezen dat je een gladdere en stralendere huid krijgt zodra je veel vitamine A binnenkrijgt. Dus waarom zou je nog een dure dagcreme kopen als je je huid ook mooi kan eten. Serveer gewoon wat vaker een recept met zoete aardappelen!

Slapen

Kom je moeilijk in slaap? Door het veelvuldig eten van de zoete aardappel kan dit probleem verholpen worden.  Dit komt namelijk door het stofje Choline waar aanwezig is in de aardappel. Dit stofje zorgt er voordat je makkelijker en vaak in een diepere slaap valt.

Allergieën

Ben je allergische voor producten uit de nachtschade familie dan kun je waarschijnlijk wel gewoon zoete aardappel eten. Dit komt omdat de zoete aardappel geen familie is van de gewone aardappelen, wat de meeste mensen overigens wel denken. Door te kiezen voor de zoete aardappel zorg je ervoor dat je al je dagelijkse vezels en vitamines binnen krijgt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here