DELEN

Zit je in een drukke periode of ervaar je op het werk veel stress? Dan is het belangrijk om extra goed voor jezelf te zorgen in zo een periode. Ontspanningsmomenten zijn vaak ver te zoeken wanneer je veel stress en spanningen ervaart. Plan daarom zulke momenten bewust in. Begin met een paar grote kruisjes in je agenda te zetten wanneer je tijd voor jezelf neemt. Niet iedereen houdt van yoga of mediteren. Ontspannende ademhalingsoefeningen kunnen je al voor een groot deel helpen. Wil jij ook meer ontspanning ervaren? Lees dan snel verder naar de volgende 3 ontspannende ademhalingsoefeningen die je zeer makkelijk toe kan passen in je dagelijks leven.

Ademhalingsoefeningen

Het fijne aan ontspannende ademhalingsoefeningen is dat je ze op ieder moment van de dag toe kan passen. Dit kan in de auto, op je werk of gewoon wanneer je lekker thuis op de bank zit. Om de maximale ontspanning uit je oefeningen te halen is het belangrijk dat je ze op de juiste manier toepast. Volg alle tips goed op en neem er vooral de tijd voor.

Equal breathing oefening

Deze manier van ontspannende ademhaling is gelijk ook de makkelijkste. Het enige waar je bij deze oefening op moet letten is dat je goed door je neus in ademt maar ook weer goed door de neus uit ademt. Je houdt dus de gehele oefening je mond gesloten. Tel tijdens het in ademen tot 4 en tel ook weer tot 4 bij het uit ademen. Je zal merken dat je chaotisch onrust die heerst in je lichaam na een aantal minuten weg ebt en dat er een diepe ontspanning voor in de plaats komt. Wanneer je de Equal Breahting oefening vaak uitoefenend kun je het aantal tellen ook uitbreiden naar 6 of 8. Zo geef je je lichaam nog beter de kans om tot een diepe ontspanning te komen.

ademhalingsoefeningen 2

Lees ook: 5 mindtricks om pijn te bestrijden!

Buikademhaling oefening

Het is bij deze oefening belangrijk dat je een hand op je buik houdt en een hand op je borst weglegt. Tijdens het inademen moet je de hand die op je buik ligt voelen bewegen. Daarentegen is het belangrijk dat je hand die op je borst ligt zo min mogelijk beweegt. Probeer je tijdens deze ontspannende ademhaling oefening daar op de te focussen. Sluit bij deze oefening ook je ogen om je zo goed te kunnen concentreren op de ademhaling. Probeer 6 tot 8 in en uit ademhalingen te hebben per minuut. Wanneer je deze oefening dagelijks 10 minuten uitvoert zal je zien dat dit zeer ontspannend werkt en je veel rust kan brengen wanneer je stress en spanningen ervaart.

PMR-oefening

De PMR-ademhalingsoefening staat voor progressieve muscle relaxtation. Als je bekend bent met mediteren dan komt deze ademhalingsoefening je vast bekend voor. Deze oefening kun je alleen liggend of zittend uitvoeren en het is ook weer belangrijk dat je de gehele oefening je ogen gesloten houdt. Focus jezelf tijdens de oefening op het aanspannen of juist ontspannen van bepaalde spiergroepen in je lichaam. Het is belangrijk dat je tijdens deze oefening je gehele lichaam langs gaat. En je bewust bent van de ontspanning die het met zich mee brengt. Neem voor deze oefening ruim de tijd. Als je problemen hebt met in slaap komen dan kun je de PMR-ademhalingsoefening ook goed toepassen.

Wat vindt jij de fijnste ademhalingsoefening? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here