DELEN

Werk, school, kinderen, familie, vrienden, hobby, sport en huisdieren; we hebben nogal wat energie nodig op een dag. Het is dan ook niet gek dat veel mensen aan het einde van de dag, of soms zelfs halverwege de dag al helemaal uitgeput zijn. We hebben nu eenmaal de neiging om teveel energie te verbruiken en vergeet vaak om op een gezonde manier te doseren. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je energie gedurende de dag op peil te houden. Zo kun je er weer vol goede moed en energie tegenaan.

1. Supplementen

Niet iedereen is er fan van, maar supplementen kunnen veel doen voor het energiepeil. Zeker natuurlijke supplementen kunnen absoluut geen kwaad – alles wat je lichaam niet nodig heeft wordt namelijk gewoon weer uitgeplast. Supplementen zoals ijzer toevoegingen of Magnesium tabletten kunnen zonder zorgen toegevoegd worden aan de dagelijkse voeding. Baat het niet dan schaad het niet – meer energie zal het je vast en zeker geven.

2. Power naps

Je kent ze vast wel, de power naps. Even een dutje van 20 minuten om weer nieuwe energie op te doen. Of dit nu is tijdens een tussenuur, een lange lunchpauze of gewoon midden op je vrije dag; een kwartier tot twintig minuten slaap kan ervoor zorgen dat je weer helemaal vol nieuwe energie door kan. Houd er wel rekening mee dat je even de wekker zet; zodra je langer dan 20 minuten slaapt kan het juist zijn dat je wat verbaasd en duf wakker wordt en langer nodig hebt om weer op te starten. Blijf zo dicht mogelijk bij de aangegeven 20 minuten!

3. Doseren kun je leren

Een van de belangrijkste technieken om je energie op peil te houden is het zoveel mogelijk te doseren. Probeer dit te doen bij alles wat je doet. Als je bijvoorbeeld het huis schoon moet maken, probeer eens niet met de stofzuiger door het huis te vliegen maar doe het juist wat rustiger aan. Houd je bewegingen rustig en klein en probeer de energie zoveel mogelijk te verdelen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de emotionele energie. Niet iedere vraag hoeft met 100% aan energie beantwoord te worden. Probeer wat vaker achteruit te zakken en te ontvangen, in plaats van enkel maar te geven.

4. Eet en drink gezond

Wanneer we veel energie besteden is het belangrijk om zo goed mogelijk voor onszelf te zorgen. Dit betekent dat er gedurende de dag gezond gegeten en gedronken moet worden. Drink veel water en eet voldoende noten en fruit. Houd ook je inname van benodigde Omega-3 en andere vitaminen en mineralen goed in de gaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here