DELEN

Zodra we pijn hebben zijn we al snel geneigd om een pijnstiller in te nemen. Een pijnstiller werkt snel en is een eenvoudige oplossing om van die vervelende kwaaltjes af te komen. Het probleem is alleen dat het veelvoudig innemen van pijnstillers juist slecht is voor je algemene gezondheid en soms zelfs alleen maar meer klachten kan veroorzaken. Heb je vaak pijn en wil je daar toch iets tegen doen? Probeer dan met deze 5 mindtricks je pijn te bestrijden.

Voorkom stress

Stress kan juist pijn veroorzaken of erger maken. Het is daarom zeer belangrijk om je stress gehalte zo laag mogelijk te houden wanneer je pijn wilt bestrijden. Zoek naar oplossingen die de stress kunnen verminderen. Sta wat eerder op zodat je wat meer tijd hebt om de dag te beginnen en ga 10 minuten eerder naar een afspraak zodat je niet zo hoeft te haasten. Haal zoveel mogelijk stress momenten uit je dagelijkse leven. Je zal merken wanneer de stress verminderd je pijn automatisch ook minder wordt.

Zorg voor ontspanning

Wanneer je je lichaam in een ontspannen toestand brengt heeft dit een zeer positief effect op je pijn ervaring. Ontspanning zorgt er namelijk voor dat je minder pijn ervaart. Door verschillende relaxtechnieken toe te passen kun je je hersenen kalmeren wat een grote invloed heeft op je zenuwsysteem. Er zijn verschillende methodes om je lichaam in een staat van ontspanning te krijgen. De meest bekende methodes zijn het uitvoeren van meditatie of volgen van yoga. Maar ook ademhalingsoefening kunnen goed werken wanneer je last hebt van pijn maar dit op een natuurlijke manier wilt bestrijden.

Verwachtingen bijstellen

Wanneer je medische problemen hebt zal je moeten accepteren dat pijn daarbij hoort. Hoe vervelend dit ook is, wanneer je de pijn accepteert en je verwachting bijstelt zal je merken dat je beter kunt omgaan met de dagelijkse pijn die aanwezig is. Pijn hoort bij het leven en hoe meer je jezelf ertegen verzet hoe groter de rol van pijn in je leven zal worden. Probeer het te accepteren en je focus op positieve zaken te richten. Lukt het accepteren van de pijn je niet alleen? Dan kan je altijd hulp inschakelen van een psycholoog.

Wees blij met jezelf

Mensen die te hard zijn voor zichzelf ervaren meer pijn en vervelende gezondheidsklachten dan personen die tevreden zijn met wie ze zijn. Denk positief over jezelf en wees blij met je lichaam. Besef wat je allemaal kunt en hoe blij je mag zijn met een goede gezondheid. Eigenliefde kan veel doen om pijn te verminderen.

mindtricks pijn 2

Lees ook: 6 tips om je metabolisme te versnellen!

Zorg voor jezelf

Naast dat je trots mag zijn op die wie je bent is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen wanneer je pijn wilt verminderen. Zorg dat je gezond eet en dat je in balans bent. Wanneer je lichaam gezonde voedingstoffen binnenkrijgt is het ook in staat om zichzelf te herstellen waardoor je minder pijn zal ervaren.

Wat doe jij wanneer je pijn ervaart? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here