DELEN

Bloemkool is de nieuwe broccoli! Het groene neefje van de bloemkool staat al jaren met stip op nummer 1 in de lijst van de meest favorieten groente maar de bloemkool is hard bezig aan zijn come back. En dat is niet voor niets. Deze witte kool is niet alleen door zijn neutrale smaak een makkelijke groente om toe te voegen aan je recepten, het blijkt ook zeker een superfood te zijn. Hier volgen dan ook 5 redenen waarom je wat vaker bloemkool zou moeten eten.

Ideaal voor tijdens een dieet

Het maakt niet uit welk dieet je volgt, een bloemkool als groente is altijd een verstandige keuze. Een bloemkool bestaat voor zo een 85 procent uit vocht en bevat een groot percentage aan vitamine C. Per 100 gram bloemkool krijg je maar een kleine 24kcal binnen. Je kan dus flink opscheppen tijdens het diner. Ook voor mensen die een koolhydraat arm dieet volgen is de bloemkool onmisbaar in de keuken. Tegenwoordig wordt de fijn gesneden kool ook wel als rijstvervanger in bijvoorbeeld gerechten als nasi goreng gebruikt.

Uitgebreide keuze

Je kan er alle kanten mee op. Zo wordt de kool gebruikt als rijstvervanger maar ook bij een oer Hollandse stamppot smaakt hij heerlijk. Door de neutrale smaak kan je er geheel je eigen twist aan geven en helemaal naar eigen smaak klaar maken. Strooi er bijvoorbeeld een paar van je favorieten kruiden overheen en wok de fijne stukjes bloemkool krokant in de wok pan.

bloemkool1

Lees ook: Dit zijn de drie oorzaken van overgewicht!

Superfood

Wist je dat bloemkool zelfs op de lijst van superfoods staat? Je zou het niet verwachten van deze doodgewone kool maar er is uit onderzoek gebleken dat het veelvoudig eten van bloemkool bescherming kan bieden bij DNA-schade. Ook bevat het een hoge dosis van sulforafaan. Dit stofje is een hele sterke antioxidant wat je lichaam op verbazingwekkende manier ondersteund bij het beschermen tegen cellen die kanker kunnen veroorzaken.

Choline

Choline is een voedingsstof waar over het algemeen veel mensen een tekort aan hebben. Je kan dit tekort dus opvullen door veel groente te eten en met name wat vaker te kiezen voor een recept met bloemkool. Bloemkool zit bomvol met deze voedingsstof. Het is zelfs zo dat een kop bloemkool maar liefst 45 mg choline bevat. Je kan je lichaam dus op een makkelijk manier een handje helpen om zo toch voldoende aan deze voedingstof te komen.

Budgetproof

Eigenlijk is de bloemkool de perfecte keuze groente. Het is een superfood, welke bomvol met gezonde voedingstoffen zit. De kool is aan vrijwel ieder recept toe te voegen en het is ook een goede keuze als je wilt besparen op je boodschappen. Je kan makkelijk van een bloemkool meerdere porties maken waardoor je gelijk voor twee avonden in de week een gezonde maaltijd op tafel hebt staan.

Houd jij van bloemkool? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here