DELEN

Wanneer je probeert om af te vallen en te kiezen voor gezondere voeding dan moet je vaak vele lekkere producten laten staan. Gelukkig zijn er veel soorten fruit die je een gezonde variatie bieden en welke je goed als tussendoortje kan eten. De meeste fruit soorten zijn lekker zoet en bevatten daarnaast ook nog eens veel vezels en andere gezonden voedingsstoffen. Er zit veel verschil in fruit soorten dus let er goed op voor welk fruit je kiest tijdens het afvallen. Ben je benieuwd geworden naar welke fruitsoorten jouw kunnen helpen met afvallen? Lees dan snel verder naar de lijst met 8 supergezonde fruitsoorten.

Avocado

Het kan natuurlijk niet anders dan dat de mega gezonde avocado op nummer een in deze lijst staat. Avocado’s zijn een mega gezonde keuze wanneer je probeert af te vallen. Ze bevatten veel gezonde vetten en zorgen door de grote hoeveelheid vezels voor een lang verzadigd gevoel. Wanneer je elke dag een avocado aan je recepten toevoegt merk je direct dat je minder last hebt van dat bekende maar vervelende hongergevoel.

Watermeloen

Zeker in de zomerse maanden is dit een heerlijke fruitsoort te eten wanneer je probeert om af te vallen. Door de grote hoeveelheid vocht krijgt een snel een vol gevoel na het eten van een watermeloen. De watermeloen heeft als positieve werking dat het ervoor zorgt dat je lichaam minder snel vet opslaat. Tevens zorgen de gezonde voedingstoffen ervoor dat je minder last hebt van spierpijn.

fruit-afvallen-2

Lees ook: Dit zijn de gezondheidsvoordelen van Spinazie!

Peren

Wanneer je last hebt van darmklachten en vaak last hebt van obstipatie bij je darmen kies dan wat vaker voor peren in je fruitmand. Peren bevatten veel vezels waardoor je een betere stoelgang krijgt. Een gezonde darmflora zorgt ervoor dat je sneller overtollige kilo’s kwijt rijkt waardoor je weer meer energie zal hebben om te gaan sporten. De peer zorgt tevens voor een goede afvoer van slechte stoffen.

Appels

Een appel is het meest populaire stuk fruit onder persoenen die proberen af te vallen. Een appel per dag houd je lichaam gezond en het stimuleert het afval proces enorm. Door de grote hoeveelheid vezels heb je na het eten van een appel dan ook lang een vol gevoel. Zeker wanneer je een appel voor de avondmaaltijd eet zorgt dit ervoor dat je lichaam minder vet op zal slaan. Dit komt door de grote hoeveelheid pectine die in de appel aanwezig is.

Druiven

Veel mensen denken dat je tijdens het volgen van een dieet druiven beter links kan laten liggen. Dit komt omdat druiven van nature veel suikers bevatten. Toch mag je best een handje druiven wanneer je probeert af te vallen. Het stofje polyfenol waar de druif rijk aan is zorgt niet alleen voor een versnelt afval proces, het zorgt ook nog eens voor gezonde bloed en hartvaten. Geniet dus gerust van die heerlijke zoete druiven tijdens je dieet.

Wat is jouw favoriete fruit? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here