DELEN

Iedereen is wel eens misselijk. Je hebt het gevoel dat je maag van slag is en je moet overgeven. Dit nare gevoel in de maag kan verschillende oorzaken hebben en is erg vervelend om te ervaren. Misselijkheid is niet iets waar je voor naar de dokter gaat, maar dat neemt niet weg dat je er zo snel mogelijk vanaf wilt zijn. Hoe kom je nu het snelst van je misselijkheid af? Wij hebben X tips voor jullie op een rijtje gezet. Beterschap!

1. Thee met honing

Als je misselijk bent is het belangrijk om goed te blijven drinken. Thee met honing is een goede manier om vocht binnen te krijgen. Daarnaast helpt dit drankje om het misselijke gevoel te onderdrukken. Het beste is om kokend water met een schepje honing erin te drinken, maar dit heeft natuurlijk amper smaak. Daarom kun je ook thee met honing drinken. Zorg wel dat je een theesoort kiest die niet zo sterk is zoals groene thee, muntthee en earl grey.

Lees ook: Wat te doen tegen buikkramp? 6 tips!

2. Gemberthee

Al eeuwenlang is gember een wondermiddel. Het is dus niet verrassend dat gemberthee een van de beste middelen tegen misselijkheid is. Drink deze thee zonder suiker! Wel kun je natuurlijk honing toevoegen. Ook kun je rauwe gember eten. Zorgt wel dat je kleine hapjes neemt!

3. Houd het vloeibaar

Probeer, wanneer je misselijk bent, geen vaste voeding te eten. Beter kun je soep, fruitsap, bouillon of smoothies nuttigen. Deze zijn lichter op de maag en dit kan je lichaam makkelijker verteren. Uitzonderingen daargelaten… Als je bijvoorbeeld misselijk bent omdat je een kater hebt, dan is het juist goed om vast voedsel als een cracker of een beschuitje te eten.

Lees ook: 7 tips tegen een kater

4. Uiensap

Uiensap werkt geweldig tegen misselijkheid. Je kunt dit bij verschillende winkels krijgen en je zult je gegarandeerd beter gaan voelen. Neem om de twee uur een theelepel uiensap en het misselijkheidsgevoel zal langzaam maar zeker afnemen.

5. Citroen met zout

Een ander middel dat goed schijnt te helpen tegen misselijkheid is een citroen of sinaasappel met een snufje zout. Is de smaak van een citroen te sterk? Snij de citroen dan door de helft en doe hier zout op. Dit lik je er dan beetje bij beetje vanaf zodat je zowel zout als citroen binnenkrijgt.

Wanneer je voor langer dan een week last hebt van misselijkheid raden we aan om een bezoekje aan de huisarts te brengen.

Welke middeltjes gebruik jij tegen misselijkheid? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here