DELEN

Wist je dat het geluid van snurken zo rond de 80 tot 100 decibel ligt? Dit geluid kun je vergelijken met het geluid wat je hoort tijdens een film kijkt in de biosscoop of wanneer je bij een concert staat.  Over het algemeen snurken mannen vaker dan vrouwen. Maar ook vrouwen gaan vaak op latere leeftijd snurken. Heb jij een snurkende partner of snurk jezelf en wil je hier iets aan doen? Lees dan snel verder voor de volgende 5 tips.

MRA-beugel

Dit is een anti snurk beugel die per direct werkt. De MRA-beugel heeft een hele simpele werking en is zeer eenvoudig in gebruik. De MRA- beugel draag je tijdens de slaap en die voorkomt dat je tong en spieren naar achteren kunnen zakken. Dit voorkomt dus het snurkend geluid. Er bestaan zelfs speciale klinieken die deze beugels op maat aanmeten. Je zal per direct van je snurkprobleem af zijn en in sommige gevallen wordt de beugel zelfs vergoed door de zorgverzekering.

Zij slapen

Zie je een snurk beugel nog niet zitten maar wil je zelf aan de slag om van je snurkprobleem af te komen? Probeer dan om bij het inslapen direct al op je zij te gaan liggen. In deze houding voorkom je dat je gaat snurken. Het snurk geluid wordt namelijk veroorzaakt door de verslapte spieren van het verhemelte en van de tong. Door de verslapte spieren zakken de huig en tong achter in je keel en wordt de luchtweg als het ware geblokkeerd. Als je een rug slaper bent dan zal je dus sneller het snurkgeluid veroorzaken.

snurken-tips2

Lees ook: 3 oorzaken van overgewicht!

Gewicht

Het is bekend dat mensen met overgewicht vaker snurken dan mensen die een gezond gewicht hebben. Dit komt doordat het extra gewicht rondom de nek en het gezicht de luchtwegen dichtknijpt tijdens het slapen. Wil je van je snurkprobleem af maar heb je op dit moment nog geen gezond gewicht? Probeer dan eerst af te vallen tot je een gezond gewicht hebt. Je zal na het verlies van de eerste kilo’s al snel merken dat het snurken minder wordt.

Spray’s en druppels

Zit je neus of keel vaak verstopt of snurk je doordat je verkouden bent? Zorg dan dat er een neusspray en keelspray op je nachtkastje staat. Spray dit 10 minuten voordat je gaat slapen in de neus en je zal zien dat je weer vrij kunt ademen door de neus en keel. Let erop dat de neusspray Xylometazoline bevat. Dit stofje zorgt voor de snelle en langdurige werking van de neusspray.

Alcohol

Dronken mensen snurken vaak en dit komt omdat alcohol ervoor zorgt dat de spieren verslappen. Hierdoor valt de tong en de huig naar achteren wat het snurkgeluid veroorzaakt. Probeer dus zo min mogelijk alcohol te drinken wanneer je probeert om van je snurkprobleem af te komen.

Snurk jij weleens? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here