DELEN

We blijven ten opzichte van 75 jaar geleden veel langer leven. Dit komt omdat de algemene leefomstandigheden een stuk verbeterd zijn in vergelijking met toen. Ook al worden we vanzelf een stuk ouder, iedereen wil op een gezonde manier ouder worden. Het geheim van langer leven zit hem in een bepaald manier van leven. Hieronder volgen 6 tips om langer te leven.

Blue Zones

De mensen die in de Blue Zones leven staan erom bekend dat ze langer leven en ook langer gezond blijven dan de rest van de wereldbevolking. Als we kijken naar de voedingsmiddelen die veel worden gegeten door de mensen uit de Blue Zones dan kun je opmaken dat zij weinig tot geen vlees eten. Zij eten vooral veel verse groente, noten en ook veel soja producten. Verder worden op alle plekken in de Blue Zones veel vis gegeten wat rijk is aan omega3. De Blue Zones vind je verdeeld over de wereld. De bekendste plekken zijn het eiland Okinawa in Japan en Sardinië in Italië, deze bewoners behoren tot de langste levende mensen op aarde. We kunnen hier dus zeker een voorbeeld aan nemen!

tips-langer-leven-sardinië
Sardinië, Italië

Blijf op gewicht

Zeker als je overgewicht hebt en je wilt langer leven probeer dan tot een gezond gewicht te komen. Dit helpt je niet alleen om langer te leven maar je zal je ook langer fit voelen. Hierdoor blijf je actiever in het leven staan en onderneem je veel meer activiteiten. Ben je eenmaal op een gezond gewicht probeer dan niet het jojo-effect te krijgen. Als je op een gezond gewicht zit voorkom je dat je last krijgt van hart en vaatziekten of diabetes.

Verzorg je gebit

Het klinkt gek maar een echte tip om langer te leven is een gezond en verzorgt gebit. Als je je gebit niet goed verzorgt en niet dagelijks poetst ontstaan er bacteriën die ontstekingen veroorzaken in je tandvlees. Deze bacteriën komen via je bloedbaan ook terecht in de rest van je lichaam en kunnen daar ontstekingen veroorzaken. Poetst dus iedere dag 2x je tanden en floss of stoker! Zo geef je de bacteriën geen kans om je ziek te maken.

tips-langer-leven-gebit

Slapen

Als je voldoende slaapt geef je je lichaam de tijd om te herstellen. Probeer zeker 7 a 8 uur per nacht te slapen. Je zal merken als je dit een tijdje achter elkaar doet je uitgerust wakker wordt en je overdag meer energie hebt om dingen te ondernemen. Kom je moeilijk in slaap? Probeer dan iets aan je avond ritueel te veranderen. Probeer na 8 uur s ’avonds te ontspannen door niet te veel op je telefoon of achter je laptop te zitten.

tips-langer-leven-slapen

Lees ook: 7 tips om sneller in slaap te vallen!

Ademhaling

Ademhalen klinkt vanzelfsprekend maar wist je dat heel veel mensen verkeerd ademen? Door een gehaast en stressvol leven adem je al snel kort en oppervlakkig. Door een paar keer per dag bewust en langzaam te ademen zorg je ervoor dat je lichaam voldoende verse zuurstof binnenkrijgt.

Zorg voor een doel

Zorg dat je altijd een doel hebt om voor te leven, iets waar je iedere dag voor uit bed wilt komen en waardoor je zin krijgt in het leven. Of dit doel nu een bepaalde passie of sport is. Zorg dat er iets is waarvan je gelukkig wordt. Jezelf gelukkig voelen draagt bij aan een langer en gezond leven. Het is ook belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen, ook al ben je 60 jaar oud. Ga een taalcursus volgen of zoek een nieuwe hobby. Nieuwe dingen in je leven voorkomt een negatieve sleur.

tips-langer-leven-hobby

Hoeveel van deze dingen doe jij al? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here