DELEN

Ben je fanatiek bezig met sporten of ben je een vegetariër? Dan is het belangrijk om groentes te eten die veel eiwitten bevatten. Zeker als je fanatiek sport en de bakken kwark en gerookte kip je een beetje gaan vervelen dan zijn deze 5 groentes een goed alternatief. Ook mensen die geen of weinig vlees eten hebben snel een tekort een eiwitten. Wil je weten welke groente je het beste kan kiezen als je veel eiwitten binnen wilt krijgen? Lees dan snel verder.

Sojabonen

De sojaboon is rijk aan smaak en voedingstoffen. Deze boon bevat maar liefst per 100 gram 36 gram eiwitten. Het is dus een goede tip om deze bonen wat vaker toevoegen aan je menu om je eiwit inname te verhogen. Door de heerlijke romige smaak is de sojaboon ook makkelijk toe toevoegen aan verschillende recepten. Ook yoghurt en melk die voor een groot gedeelte bestaat uit sojabonen is een zeer goede keuze.

Taugé

Je zou het misschien niet meteen denken en het is dan ook een beetje een vergeten groente maar taugé bevat net zoveel eiwitten als de asperge en broccoli. Taugé is misschien nog wel een gezondere keuze om deze een laag caloriegehalte heeft. Ideaal dus voor als je bezig bent met het trainen van je summerbody.

Asperges

Deze groente bevat naast een hoog eiwitgehalte ook nog eens de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan magnesium en calcium. De stengels van deze groente zitten boordevol voedingstoffen en vezels. Voor de vegetariërs zijn asperges dus een goede keus als vleesvervanger.

Broccoli

De broccoli is niet voor niets een zeer populaire groente. Hij heeft dan ook een zeer hoog eiwitgehalte en is door zijn vrij neutrale smaak makkelijk toe te voegen aan verschillende recepten. Om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden kun je de groene groente het beste kort stomen of wokken en let erop dat hij nog een beetje een bite behoud.

groente-eiwit-broccoli

Lees ook: 8 tips om gezonder te eten!

Spinazie

Ben je een echte spierbundel? Dan mag spinazie zeker niet ontbreken in je dagelijkse menu. Deze super groente bevat naast een grote hoeveelheid eiwitten ook gelijk 181% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K. Ook zorgt het veelvuldig eten van spinazie ervoor dat je minder snel last hebt van spierpijn en verloopt het herstel na het sporten een stuk sneller.

Spruiten

Toen je klein was vond je het misschien vreselijk om ze te moeten eten maar spruiten zijn een gezonde toevoeging aan je gezonde voedingspatroon. Spruiten bevatten per 100 gram ongeveer 3 gram eiwitten. Daarnaast is deze groente soort rijk aan foliumzuur, kalium en ijzer. Vind je spruiten echt niet lekker maar wil je ze vanwege het hoge eiwitgehalte toch eten? Wok ze dan met knoflook en wat kip in een wokpan en de smaak zal je nog verbazen!

Wat is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here