DELEN

Metabolisme is eigenlijk een ander woord voor stofwisseling. Een snelle metabolisme zorgt ervoor dat je snel energie en vet verbrand waardoor je dus gewicht verliest. Hoe sneller je stofwisseling werkt, hoe meer calorieën verbrand dus hoe meer vet je kwijtraakt. Iedereen die een paar kilo af wilt vallen doet er dus goed aan om zijn metabolisme te versnellen. Ben je nieuwsschierig geworden hoe je je metabolisme kan versnellen? Lees dan snel verder naar de volgende 6 tips.

Koffie, thee en water

Wanneer je niet voldoende vocht binnen krijgt op een dag zal je metabolisme automatische vertragen. Dit is dus de eerste stap om je stofwisseling te versnellen. Drink minimaal 2,5 liter water, thee of zwarte koffie per dag. Zodra je intensief sport doe je er goed aan om zelfs 3 liter water per dag te drinken. Je lichaam kan op deze manier snel alle afvalstoffen uit je lichaam verwijderen.

metabolisme-verhogen

Eet voldoende

Wie op dieet is denkt vaak dat hij of zij niet veel mag eten. Het tegenovergestelde is juist waar. Om je stofwisseling op gang te houden is het belangrijk dat je vaak en voldoende eet. Volg daarom ook nooit een crashdieet. Wil je tijdens je dieet niet te veel eten, verdeel je porties dan goed over de gehele dag. Zo blijft je stofwisseling draaien.

Eiwitten

Je lichaam doet er langer over om eiwitten te verbranden dan bijvoorbeeld koolhydraten. Het kost je lichaam daardoor meer energie waardoor je meer calorieën verbrand. Eet daarom voldoende gevarieerde producten die een hoog eiwitgehalte hebben. Denk bijvoorbeeld aan kip, eieren, tofu, bonen en vis.

Kruiden

Door pittig te eten versnel je je metabolisme op een natuurlijke manier. Het toevoegen van kruiden aan je gerechten is dus een simpele manier voor het versnellen van je stofwisseling. Daarnaast maakt het je gerechten ook nog eens een stuk smaakvoller. Ook het toevoegen van een ui aan je recept heeft een positief effect op je metabolisme.

Citrusvruchten

Voeg tijdens het ontbijt een halve citroen aan je glas water of thee. Citrusvruchten detoxen je lichaam en zorgen voor een frisse start van je stofwisseling. Wil je het helemaal goed doen? Voeg dan een glas water met citroen en gember toe aan je ontbijt. Dit is een goede kick start van je dag.

metabolisme-verhogen-3

Lees ook: 5 gezondheidsvoordelen van kurkuma

Bessen

Bessen zitten vol met antioxidanten en helpen je lichaam gezond te houden. Het dagelijks eten van bessen kan ook een zeer positief effect hebben op je stofwisseling. Zo helpen de gezonde antioxidanten je lichaam om overtollig vet af te breken en af te voeren zodat het afval proces versneld wordt.

Hoe zit het met jou metabolisme? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here