DELEN

Je kent het wel: je gaat een avondje uit, drinkt een paar drankjes te veel en wordt vervolgens wakker met een gigantische kater. Dit kan heel vervelend zijn al helemaal als je de volgende dag gewoon weer fris en fruitig op de werkvloer moet staan. Gelukkig zijn er een paar simpele trucjes die ervoor zorgen dat je minder last van een kater hebt. Hieronder 7 tips tegen een kater!

1.    Zorg dat je goed eet

Niet alleen de hoeveelheid alcohol heeft invloed op je kater. Als je drinkt op een lege maag dan zal kun je je klok erop gelijkzetten dat je een heftige kater hebt de volgende morgen. Zorg dus altijd dat je goed eet voordat je gaat drinken. Met name vet eten zoals patat, pizza en hamburgers werken goed om een ernstige kater te voorkomen. Dit eten vertraagd namelijk de absorptie van alcohol.

2.    Slik vitaminepillen

Wanneer je alcohol drinkt verbruikt je lichaam extra veel vitaminen. Neem dus consistent multivitaminen om dit te compenseren en een ernstige kater te voorkomen. Te veel vitamines zijn ook niet goed voor je, probeer dus dagelijks een of twee pilletjes te nemen.

3.    Drink genoeg water

We weten het allemaal: alcohol droogt je lichaam uit. Dit is de voornaamste reden van die verschrikkelijke kater. Probeer dus al tijdens het drinken goed te hydrateren. Drink bijvoorbeeld na elk biertje een glas water. Zo blijft je lichaam goed gehydrateerd en zul je de volgende dag minder last hebben van een kater.

4.    Rook niet

Veel mensen roken graag een sigaretje wanneer zij alcohol nuttigen. Uit meerdere onderzoeken blijkt nu dat je dit beter niet kunt doen. De kater is namelijk intenser als je de avond ervoor naast drinken ook rookt.

De volgende ochtend

Dit waren de tips voor de avond. Heb je deze dingen gedaan en nog steeds last van een kater? Dan hebben we hieronder nog een aantal tips voor de volgende ochtend!

tips-tegen-kater

Lees ook: 4x Tips om ouder te lijken!

5.    Goed ontbijt

Wanneer je wakker wordt met een kater is het essentieel om goed te ontbijten. Eet niet te veel want hiervan kan je maag van slag raken. Het beste kun je fruit eten, om vitamines binnen te krijgen. Ook zijn eieren erg goed voor je als je een kater hebt. Hier zit namelijk veel proteïne en Vitamine-B in.

6.    Pijnstillers

Als het echt niet goed gaat kan het helpen om pijnstillers te nemen. Neem bijvoorbeeld een ibuprofen. Dit zal gegarandeerd helpen tegen de hoofdpijn. Daarnaast heeft ibuprofen een ontstekingsremmende werking en kan dit medicijn de inflammatie die de alcohol veroorzaakt heeft verminderen.

7.    Cafeïne

Een ander goed werkend anti-kater middel is cafeïne. Of je nu cola, koffie of Red Bull drinkt, dat maakt niet uit. Zolang je maar cafeïne binnenkrijgt. Je zult zien dat je je na een paar kopjes of glazen al beter voelt. Ook helpt cafeïne goed tegen de hoofdpijn.

Wat doe jij altijd als je een kater hebt? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here