DELEN

Rook jij en wil je graag stoppen? Dit is makkelijker gezegd dan gedaan! Uit meerdere onderzoeken blijkt dat slechts 5 procent van de ‘stoppers’ het daadwerkelijk vol houdt. Wij willen je graag een steuntje in de rug geven en hebben 7 voordelen van stoppen met roken op een rijtje gezet!

1. Je proeft en ruikt meer

De slechte stoffen in een sigaret zorgen ervoor dat de zintuigen waarmee je proeft en ruikt minder goed werken. 48 uur na het roken van je laatste sigaret zul je al beter proeven en ruiken. Na 30 dagen werken je smaakpupillen zelfs weer 100%!

Lees ook: Mooie nagels in 5 stappen

2. Je krijgt meer energie

Wanneer je rookt komt er minder zuurstof in je bloed. Dit heeft als gevolg dat je minder energie hebt en sneller moe wordt. Door te stoppen met roken zal je conditie korte termijn verbeteren. Na drie dagen zul je al positieve veranderingen zien. Na 30 dagen is je conditie zo erg verbeterd dat zelfs het rokershoestje verleden tijd is. Daarnaast heeft stoppen met roken ook een positief effect op je immuunsysteem. Je lichaam zal dus sterker zijn en je zult minder snel ziek worden.

Van jezelf leren houden: 5x tips

3. Je libido verhoogt

Meerdere onderzoeken tonen aan dat roken ervoor zorgt dat je libido verlaagd wordt. Ook zal je minder snel tot een orgasme komen. Stoppen met roken verbetert dus wel degelijk je seksleven. Je zult sneller én lekkerder klaarkomen. Daarnaast ben je ook nog eens een stuk aantrekkelijker als je niet naar sigaretten ruikt!

4. Je zult er beter uit gaan zien

Wanneer je stopt met roken, zal de doorbloeding van je huid verbeteren. Dit zorgt ervoor dat je een gezond kleurtje krijgt en daarnaast zal je haar meer glans hebben. Ook voorkom je het vroegtijdig creëren van rimpels. Uit onderzoek blijkt dat je huid zo’n 20 jaar eerder begint met rimpelen als je rookt.

Lees ook: 5 gezondheidsvoordelen van een spa

5. Je krijgt een mooier gebit

Rokers hebben over het algemeen een minder sterk gebit. Ze hebben vaak last van ontstoken tandvlees en tandplak. Stoppen met roken heeft gezondere én wittere tanden als gevolg. Daarnaast zul je ook minder uit je mond stinken!

stoppen-roken-witte-tanden

6. Je leeft langer

Dit is misschien wel de grootste motivatie om te stoppen met roken. Rokers leven over het algemeen minder lang als een niet-roker. Een niet-roker leeft zelfs gemiddeld 10 jaar langer dan een roker. Stop dus vandaag nog met roken en wordt ouder!

7. Je bespaart geld

Ook voor de portemonnee is stoppen met roken verstandig. Een gemiddeld roker, rookt al gauw een pakje per dag. Dat komt op meer dan 1.500 euro per jaar. Bedenk maar even wat je hier allemaal voor kunt doen!

stoppen-roken-geld-besparen

Rook jij en wil je graag stoppen? Laat het ons weten in de comments!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here