DELEN

Voel jij je onzeker en ben je op zoek naar tips voor meer zelfvertrouwen? Je bent zeker niet de enige. Mensen met veel zelfvertrouwen kan je vaak op grote afstand herkennen. Maar er zijn ook mensen die daar wat meer moeite mee hebben en wellicht behoor jij tot deze laatste groep. Als je onzeker over jezelf bent, kan dit ervoor zorgen dat je moeilijk kunt presteren. Hierdoor kan je problemen hebben in je werk, je relatie en sociale leven. Om je zelfvertrouwen te vergroten, hebben we alvast zeven tips voor zelfvertrouwen op een rijtje gezet. Door deze zelfvertrouwen tips zal je je sterker én zelfzekerder voelen. Lees mee!

1. Meer zelfvertrouwen tips: wees liever voor jezelf

Tips zelfvertrouwen? Dat begint bij liever voor jezelf zijn. Wie onzeker is, neemt zijn fouten vaak te zwaar op. Dat stemmetje in je hoofd zegt dan: “Zie je wel dat je het niet kan”. Hierdoor zakt de moed in je schoenen en zie je er nog meer tegenop. Voordat je het weet, kom je in een negatieve spiraal die je belemmert om dingen te doen en zo kan faalangst ontstaan. Hoe meer zelfvertrouwen krijgen? Accepteer op voorhand dat sommige dingen niet zullen lukken en andere dingen wel. Dat is bij iedereen zo, ook bij de mensen die veel zelfvertrouwen hebben. Wees liever voor jezelf en wees trots dat je iets hebt geprobeerd, ook al is het resultaat misschien niet zoals je gehoopt had.

2. Tips voor meer zelfvertrouwen: zorg voor een fit lichaam

Hoe word je meer zelfverzekerd? Door voldoende te bewegen en je conditie te onderhouden, voel je je lichamelijk beter en kan je ook geestelijk meer aan. Men zegt immers niet voor niets: een gezonde geest in een gezond lichaam. Als je fit bent, kan je beter met stress en spanningen omgaan. Hierdoor zal je je zelfverzekerder voelen en sneller uitdagingen aan durven gaan.

Lees ook: Meer bewegen in je dagelijkse leven: 7 tips

3. Tips voor zelfvertrouwen: verzorg jezelf

Hoe kan je meer zelfvertrouwen krijgen? Jezelf verzorgen is één van de zelfvertrouwen tips. Je uiterlijk is namelijk je visitekaartje. Dat betekent echter niet dat je er als een model hoeft uit te zien, maar gewoon goed verzorgd. Zorg dat je haar is gewassen, dat je een frisse adem hebt en je nagels verzorgd zijn. Draag kleding die comfortabel zit, er netjes uitziet en lekker ruikt. Als je weet dat je er goed uitziet, dan straal je dat ook uit.

4. Kijk mensen recht in de ogen

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Je kunt meer zelfvertrouwen krijgen door mensen aan te kijken als je tegen ze praat. Als je onzeker bent, heb je vaak moeite om mensen aan te kijken met wie je praat. Zeker als je voor een groep mensen moet spreken. Je zou je dan het liefst onder de tafel willen verstoppen, maar dat hoort zeker niet tot de meer zelfvertrouwen tips. Mensen recht in de ogen kijken is een simpele oefening om je zelfbeeld een boost te geven. Als je het spannend vindt, begin dan eerst met vrienden, familie en kennissen. Langzaam maak je de kring van mensen die je aankijkt groter. Hierdoor groeit je zelfbewustzijn en dat zullen andere mensen ook merken.

5. Let op je lichaamshouding

Vraag je je wel eens af: “Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?”. Eén van de tips voor meer zelfvertrouwen is doen alsof. Door de juiste lichaamshouding aan te nemen, kom je een stuk zelfverzekerder over. Ook al voel je je nog niet zo. Slenter niet over straat met een kromgebogen rug, maar stap met een rechte rug en borst vooruit. Laat je zien, je hoeft je niet kleiner te maken dan je bent en weg te kruipen. Hoofd en schouders naar omhoog en je blik naar voren. Door die lichaamshouding kom je zelfbewust over. Je zal zien dat je je hierdoor beter voelt en dat andere mensen positiever op je aanwezigheid reageren.

6. Maak kleine stapjes

Hoe krijg je zelfvertrouwen? Vraag niet in één keer te veel van jezelf. Maak kleine stapjes vooruit en zoals gezegd, accepteer op voorhand dat niet alles zal lukken. Stel jezelf realistische doelen. Als je wilt afvallen, dan stel je als doel dat je bijvoorbeeld een halve kilo per week gaat afvallen. Als je iemand leuk vindt, begin dan eerst met die persoon aan te kijken en te glimlachen. De volgende keer zeg je “hallo” en begin je een gesprek. Zo ga je ook niet alle tips zelfvertrouwen tegelijk toepassen, maar begin je met één tip.

7. Stop met vergelijken

Eén van de beste tips voor meer zelfvertrouwen is stoppen met jezelf te vergelijken met anderen. Er zullen altijd mensen zijn die op een bepaald vlak mooier of beter zijn dan jij, of die meer hebben. Door jezelf te vergelijken, zal je onzeker en ongelukkig zijn. Het enige dat belangrijk is, ben jijzelf. Het draait om wat jij wilt bereiken en de vorderingen die jij maakt. Houd dat altijd in je achterhoofd!

Zo, dit zijn zeven meer zelfvertrouwen tips. Mochten deze tips voor zelfvertrouwen jou niet genoeg helpen, dan is het misschien een goed idee om een meer zelfvertrouwen cursus te volgen. Therapie voor meer zelfvertrouwen is niets om je voor te schamen. Integendeel, je mag er juist trots op zijn dat je aan je zelfbeeld wilt werken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here