DELEN

Hoewel gember in de top 10 gezondste superfoods staat, wordt dit voedingsmiddel veel te weinig gebruikt. Mensen vinden de smaak van gember vaak te ‘straf’ en zijn bang om het veelvoudig te gebruiken in maaltijden. Dit is zonde, want gember is verschrikkelijk gezond! Waarom? Wij hebben 9 gezondheidsvoordelen van Gember voor jullie op een rijtje gezet!

1. Antioxidanten

Gember zit vol antioxidanten, die ervoor zorgen dat chemische toxische stoffen geen kans krijgen en zich niet ophopen in je lichaam. Gember reinigt je lichaam van binnenuit!

2. Verwarmende werking

Ben jij een echte koukleum? Verwerk dan maar een stuk gember in je eerstvolgende maaltijd. Gember heeft namelijk een verwarmende werking. Deze superfood verwarmt je lichaam van binnenuit en zorgt ervoor dat je het minder snel koud hebt.

3. Goed voor de spijsvertering

Gember heeft daarnaast een kalmerende werking en is goed voor je spijsvertering. Het is niet voor niets dat bij een sushi gerecht altijd gember wordt aangeboden. Gember kalmeert de maag en helpt bovendien tegen een opgeblazen gevoel.

gember-gezondheidsvoordelen

4. Natuurlijke detox

Gember heeft een reinigende werking. Dit voedingsmiddel stimuleert de bloedsomloop en zal daarnaast een gezonde transpiratie opwekken. Op deze manier zullen afvalstoffen je lichaam sneller verlaten.

5. Nooit meer misselijk

Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat gember het ideale middeltje is tegen misselijkheid en duizeligheid. Zo werkt gember erg goed tegen wagenziekte en ochtendmisselijkheid.

6. Onstekingsremmend effect

Alsof dat nog niet genoeg is heeft gember een ontstekingsremmend effect. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat bij het geregeld eten van gember, de symptomen van ontstekingsziektes zoals bijvoorbeeld reuma, keelpijn zullen verminderen.

gember-gezondheidsvoordelen

7. Cholesterol verlagend

Een te hoog cholesterol is niet goed en verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Meerdere studies tonen aan dat gember een cholesterolverlagende werking heeft.

8. Medicijn tegen osteoartritis

Osteoartritis een steeds vaker voorkomend gezondheidsprobleem. Deze aandoening heeft gewrichtspijn en stijfheid als gevolg. Uit onderzoek blijkt dat kaneel, mastiek, sesamolie én gember ervoor zorgen dat de symptomen van osteoartritis verminderen. Je zult dus minder pijn ondervinden.

9. Goed geheugen

Geloof het of niet, gember is goed om het geheugen te verbeteren. Zo zou gember een positief effect hebben op zowel het concentratie- en denkvermogen. Nog een reden om meer gember te eten!

Niet voor iedereen!

Gember is dus super gezond, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Omdat dit voedingsmiddel nogal sterk en intens is, kun je gember in sommige situaties beter vermijden. In onderstaande situaties kan gember beter vermeden worden:

  • Wanneer je last hebt van galstenen kun je beter geen gember innemen.
  • Neem gember niet op een lege maag in, dit kan zorgen voor brandend maagzuur.

Hoe vaak eet jij gember? En wist jij deze gezondheidsvoordelen al? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here