DELEN

Wil je afvallen zonder dieet? Wil je graag een paar kilo’s afvallen, bijvoorbeeld om er wat slanker uit te zien voor de zomer? Daar hoef je echt niet streng voor te diëten of te sporten. In deze blogpost delen we zeven slimme tips voor vermageren zonder dieet!

afvallen zonder dieet

1. Afvallen zonder dieet: neem genoeg tijd om te eten

Wil je vermageren zonder dieet? Neem dan genoeg tijd om te eten. Kauw goed en wees je bewust van iedere hap die je neemt. Op die manier heeft je lichaam voldoende tijd om aan te geven dat je vol zit. Wanneer je te gehaast eet, krijg je dikwijls heel laat het gevoel dat je vol zit.

Misschien las je ook automatisch even een eetpauze in. Dan leg je je bestek even neer om daarna weer verder te eten. Eigenlijk is dit een teken dat je genoeg hebt maar dat je nog niet overvol zit. Als je zo’n pauze herkent bij jezelf, stop je beter met eten.

2. Vermageren zonder dieet: kies voor rode voeding

Kies bij voorkeur voor rode sauzen. Deze sauzen zijn op basis van tomaten, paprika en andere groenten. Ze zijn veel minder vet dan witte sauzen zoals mayonaise of sauzen op basis van room of kaas. Het is wel belangrijk dat er geen suiker in die rode sauzen verwerkt is.

3. Snel afvallen zonder dieet: eet meer groenten

Eet meer groenten bij je lunch of avondeten. Ook dit is een slimme manier voor snel afvallen zonder dieet. Maak een heerlijke groentesoep of eet een lekkere salade bij je maaltijd. Komkommersnacks, snoeptomaatjes of rauwe wortels voor onderweg of als tussendoortje zijn ook een goed idee. Groenten bevatten weinig calorieën en zijn heel gezond. Als je meer groenten eet en minder vlees en koolhydraten, dan scheelt dat veel in calorieën en uiteindelijk maakt het ook een verschil op de weegschaal.

vermageren zonder dieet

4. Zorg voor een goede nachtrust

Wanneer je te weinig slaapt, worden de hormonen die je eetlust regelen verstoord. Door te weinig slaap, krijg je honger en zin in suikerrijke en vetrijke voeding. Daarom is het verstandig om ’s avonds wat vroeger in bed te kruipen en overdag een dutje te doen als dat mogelijk is. Een bijkomend voordeel van slapen is dat je ondertussen niet kan eten.

5. Hang een te klein kledingstuk in het zicht

Wat ook kan helpen is om een te klein kledingstuk in het zicht te hangen dat je graag zou willen dragen. Op die manier heb je een duidelijk doel voor ogen en weet je waar je het voor doet. Het maakt het makkelijker om je gezonde levensstijl vol te houden. Als je in de verleiding komt en het even moeilijk hebt, hoef je alleen maar naar het kledingstuk te kijken om je motivatie terug te vinden.

6. Kies volkoren producten

Snel afvallen zonder dieet is ook mogelijk door volkoren producten te eten. Volkoren brood bevat minder snelle koolhydraten, welke zorgen voor een piek aan energie. Echter is die energiepiek van korte duur want daarna volgt een snelle daling waardoor je weer snel honger krijgt.

Volkoren producten bevatten meer gezonde, langzame koolhydraten. Deze komen minder snel vrij en geven je langer energie en een voldaan gevoel. Daarnaast is er een verschil in het aantal goede voedingsstoffen die volkoren producten je bieden. Volkoren brood is sowieso een goed idee, maar je mag ook gerust volkoren pasta en zilvervliesrijst op je boodschappenlijstje zetten.

snel afvallen buik zonder dieet

7. Gebruik kleiner servies

Hoe afvallen zonder dieet? Een handig trucje is om uit kleinere borden te eten. Op die manier zal je automatisch minder opscheppen en eten. Wanneer je hierdoor een kwart tot de helft minder gaat eten, zal dat al een heel verschil maken. Je kunt dit trucje ook toepassen bij glazen en uit kleinere glazen drinken. Een klein glas cola is immers beter dan een groot glas. Bij water en thee hoef je deze tip natuurlijk niet toe te passen, want daar mag je zoveel van drinken als je wilt.

Zo, met deze tips kan je afvallen zonder dieet. Alle kleine beetjes helpen! Verwacht geen wonderen, maar ga voor een gezonde levensstijl waardoor je langzaam maar effectief afvalt. Veel succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here