DELEN

Het eten van rauwe knoflook heeft veel gunstige effecten op onze gezondheid. Het helpt kanker te voorkomen, het werkt als een antibacterieel middel en helpt ons ook seizoensgebonden aandoeningen te bestrijden. Laten we eens kijken waarom het eten van rauwe knoflook goed is.

Knoflook is een van de meest gebruikte voedingsmiddelen om onze gerechten op smaak te brengen. Het wordt meestal gekookt gegeten, maar om alle gunstige eigenschappen te behouden, is het beter om het rauw te eten. De meeste van zijn gunstige effecten komen van allicine, een enzym dat in grote hoeveelheden aanwezig is in rauwe knoflook, Hierin vinden we zijn ontstekingsremmende, antioxiderende, antibacteriële en antitumorale eigenschappen. Het helpt ook om de druk onder controle te houden en werkt als een natuurlijk antibioticum.

De voordelen van knoflook

De voordelen zijn echt veel, hoewel velen vermijden het te eten omdat ze bang zijn voor de effecten ervan op de adem.  Dit probleem kan gemakkelijk worden overwonnen omdat er verschillende manieren zijn om de geur van knoflook uit de mond te verwijderen, Eenvoudige remedies zoals het kauwen van een basilicumblad of het drinken van citroensap, om rauwe knoflook in vrede te eten. Laten we eens kijken wat al zijn voordelen zijn.

Natuurlijke gezondheidsremedies

Voorkomt longkankeronderzoek

Onderzoek uitgevoerd in China heeft aangetoond dat rauw eten tweemaal per week het risico op longkanker kan halveren. Degenen die rauwe knoflook consumeren, hebben regelmatig 44% minder kans om kanker te krijgen en dit zou ook werken voor rokers.  Hierdoor neemt het risico af, in dit geval met 30%. Rauwe knoflook zou ook darmkanker kunnen voorkomen.

Natuurlijk antibioticum

Rauwe knoflook is een van de meest effectieve natuurlijke antibiotica. Het helpt om virussen, bacteriën en schimmels te bestrijden dankzij de krachtige werking van allicine.  Daardoor heeft knoflook h ook antibacteriële eigenschappen.

Antioxidant

Het alicine in rauwe knoflook maakt het ook tot een krachtige antioxidant die in staat is om de schadelijke effecten van vrije radicalen te bestrijden en veroudering te voorkomen.

Verlaagt de bloeddruk en houdt het cholesterol onder controle

Vooral als het op een lege maag wordt gegeten, heeft rauwe knoflook gunstige effecten op de bloedsomloop.  Ook op het cardiovasculaire systeem en helpt zo zelfs bij hoge bloeddruk en vermindert het slechte cholesterol in het bloed

Het helpt de spijsvertering en is goed voor de lever en de blaas

Het eten van rauwe knoflook bevordert de spijsvertering en reguleert de darmflora. Ook lever en blaas kunnen baat hebben bij de zuiverende en antibacteriële eigenschappen.

Bestrijdt seizoensgebonden aandoeningen

Rauwe knoflook is een uitstekende remedie om het immuunsysteem te versterken en ons te helpen bij de bestrijding van verkoudheid en griep.

Rauwe knoflook eten

Om rauwe knoflook op een lege maag te eten, snijd een nootje doormidden, laat het 10-15 minuten rusten en slik het in stukjes in met een beetje water. De aanbevolen hoeveelheid is één nootje tweemaal per week om te profiteren van alle eigenschappen.

Contra

Rauw eten is goed, maar het is beter om het niet te overdrijven, want er kunnen enkele bijwerkingen zijn, zoals irritatie van de darmwand en het spijsverteringskanaal. Rauwe knoflook wordt niet aanbevolen in gevallen van gastritis, maagzweren, bloedarmoede en zelfs mensen met een allergie. Bovendien kan het in wisselwerking treden met sommige geneesmiddelen, in het bijzonder met anticoagulantia.

Heb jij nog meer tips waarvoor knoflook allemaal goed is? Laat dan zeker een comment na.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here