DELEN

Is een appel gezond of niet? Jazeker! Je kent vast wel het rijmpje ‘An apple a day keeps the doctor away’. Als je iedere dag een appel eet, heeft dit een positief effect op je gezondheid. Waarom zijn appels gezond? In dit artikel lees je vijf redenen om elke dag een appel te eten!

appel gezond

1. Appel gezond: boordevol voedingsstoffen

Is een appel gezond? Jazeker! Een appel zit vol voedzame stoffen, bevat weinig calorieën en zit vol met oplosbare vetten en voedingsvezels. Daarnaast bevat dit fruit ook nog eens vitamine C. Deze vitamine is een belangrijke antioxidant die zorgt voor een goede weerstand. En laat dat net iets zijn wat we in de winter goed kunnen gebruiken!

2. Zijn appels gezond voor cholesterol?

Vroeger werd cholesterol gezien als iets negatiefs. Inmiddels weten we dat er ‘goede’ en ‘slechte’ cholesterol bestaat. Afhankelijk van wat je eet, reageert je lichaam door je cholesterolspiegel aan te passen. Is appel gezond voor cholesterol? Ja, appels hebben een gunstig effect op je cholesterolspiegel. Ze kunnen helpen om de ‘slechte’ cholesterol (LDL) te verlagen en de ‘goede’ cholesterol (HDL) te verhogen. Hoe gezond is een appel? Het voordeel aan appels is dat ze polyfenolen, plantensterolen en pectine (vezels) bevatten. Deze drie voedingsstoffen helpen allemaal op hun eigen manier om cholesterolwaarden te verbeteren.

Wat is de gezondste appel? Uiteraard is een groene appel gezond, maar algemeen geldt: hoe roder de appel, hoe beter voor de cholesterol. Dat komt omdat rode appels een derde meer pectine bevatten dan groene appels.

3. Appels helpen afvallen

Hoe gezond zijn appels? Als jij graag een paar kilo’s kwijt wilt, dan doe je er goed aan om iedere dag een appel als tussendoortje te eten. We zeiden het al eerder: appels bevatten weinig calorieën, maar ze stillen wél de honger. Als je graag wilt afvallen, is het dus geen slecht idee om appels in je dieetschema toe te voegen.

Lees ook: 5 soorten fruit die je helpen afvallen

4. Appels goed voor de hersenen

Waar zijn appels goed voor? Appels hebben nog meer gezondheidsvoordelen voor je lichaam. Ze dragen namelijk bij aan de gezondheid van je hersenen doordat ze de bloedtoevoer naar de hersenen ondersteunen. Meer bloedtoevoer naar de hersenen betekent dat er meer voedingsstoffen en energie naar de hersenen kunnen. Zo kunnen je hersenen optimaal functioneren en kunnen ze beter onthouden. Appels hebben dus ook een gunstig effect op het geheugen.

Andere voedingsstoffen die goed zijn voor de hersenen en het geheugen zijn omega-3 (uit vette vis), groene kruiden, noten, zaden, pitten en avocado’s.

5. Appel eten voor een gezonde bloedsuikerspiegel

Waarom zijn appels gezond? Een laatste reden om elke dag een appel te eten is voor je bloedsuikerspiegel. Omdat appels veel vezels bevatten, dragen ze bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel. Uit verschillende onderzoeken blijkt zelfs dat de vezels in appels de kans op diabetes type 2 kunnen helpen verminderen!

appels gezond

Zo, dit zijn vijf belangrijke redenen om elke dag een appel te eten. Appels bevatten veel voedingsstoffen, zijn goed voor de cholesterol, goed voor de hersenen en geheugen, ze dragen bij aan een gezonde bloedsuikerspiegel én ze helpen je afvallen. Genoeg gezondheidsvoordelen dus. Wij zijn alvast enthousiast, jij ook?!

Lees ook: Banaan eten gezond? 5 x waar banaan goed voor is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here