DELEN

Iedereen heeft weleens van die dagen dat je jezelf afvraagt waar al je energie is gebleven. Een kleine boodschap doen is vaak al een hele opgave en je hebt weinig zin om dingen te ondernemen. Wanneer je voor een langere tijd jezelf futloos voelt en te weinig energie hebt om leuke dingen te ondernemen draai je rond in een cirkeltje. Het is belangrijk dat je zelf die visuele cirkel doorbreekt en stappen onderneemt die jou een snelle energie boost geven.

Voedsel

Een natuurlijke energie boost krijg je door zoveel mogelijk gezond voedsel tot je te nemen en een gevarieerd te eten. Een smoothie is een hele goede variant om op natuurlijke wijze je een energie een flinke boost te geven. Er zijn vele verschillende varianten te vinden onder de energie boost smoothie. Spinazie, kool en banaan zijn voedingsmiddelen die veel energie leveren. En de combinatie van groente en fruit is ook nog eens heel lekker.

Sporten

Wanneer je een tijdje weinig tot geen energie hebt moet je er vaak niet aandenken om te gaan sporten. Toch krijg je door sporten meer energie en voel je je direct fitter. Start met een half uur buiten wandelen. Hierdoor krijg je frisse lucht en ben je een half uur goed in beweging zonder dat je je echt in hoeft te spannen. Je zal merken dat je bij thuiskomst door beweging een energie boost hebt gekregen.

Voldoende drinken

Drink 2 liter water per dag voor meer energie. Wanneer je lichaam te weinig vocht binnen krijgt voel je snel loom en moe. Je organen gebruiken veel vocht en je lichaam heeft voldoende water nodig om alle afvalstoffen uit je lichaam te kunnen transporteren. Drink daarom direct na het opstaan een groot glas water en neem altijd een flesje water met je mee als je ergens heen gaat. Je zal direct merken dat je energielevel een stuk hoger ligt.

energie boost 2

Lees ook: 6 symptomen van te weinig water drinken!

Eet geen suiker

Je verwacht misschien dat je door het eten van suiker juist een energie boost krijgt maar niets is minder waar. Door het veelvuldig eten van suiker krijg je grote pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel wat je lichaam juist veel energie kost. Direct wanneer je bloedsuiker daalt merk je dat je futloos bent en soms zelfs lichtelijke geïrriteerd raakt door de kleinste zaken. Om een energie boost te krijgen is het van belang dat je voedingsmiddelen tot je neemt die langzaam verteren en je bloedsuikerspiegel op peil houden.

Stevig ontbijt

Wil je de dag vol energie beginnen eet dan een stevig ontbijt. Zo zorg je ervoor dat je lichaam goed op gang komt en heb je voldoende energie om je werkdag of sportoefening aan te kunnen. Een ontbijt van een energie boost oplevert bevat veel vezels en eiwitten. Voedingsmiddelen die zorgen voor een energierijk ontbijt zijn eieren, donker brood, kwark, fruit en groente waar je gemakkelijk een energie boost smoothie van kunt maken.

Heb jij ook geregeld behoefte aan een energie boost? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here