DELEN

Iedereen heeft wel eens last van buikkrampen. Dit kan erg vervelend zijn. Vaak gaat dit vanzelf over, maar soms is de pijn zo intens dat je hier zo snel mogelijk vanaf wilt. Wat kun je nu het beste doen tegen buikkramp? Wij hebben 6 tips voor je op een rijtje gezet!

1. Warmte

Warmte helpt vrijwel altijd tegen de pijn. De warmte zorgt ervoor dat de spieren ontspannen en de pijn verdoofd wordt. Zo helpt warmte ook bij buikkrampen. Leg in dit geval bijvoorbeeld een warme kruik op je buik of neem een warme douche/bad. Voor maximaal effect houd je de douchekop op de buikstreek.

2. Thee

Ook van binnenuit kan warmte goed helpen tegen de pijn. Met name het drinken van thee werkt erg goed tegen buikkramp. Voor het beste resultaat kun je rooibosthee drinken. Dit werkt namelijk extra ontspannend en heeft een direct effect op je spieren. Zoals we eerder al schreven: Ontspannen spieren = minder buikkrampen.

Lees ook: Hoofdpijn, hoe kom je hier het snelst vanaf?

3. Lauwwarm water

Heb je in combinatie met buikkramp last van obstipatie? Dit kan erg vervelend zijn. Je hebt het gevoel dat er iets uit moet, maar wanneer je naar het toilet gaat gebeurd er niks. Je kan proberen om een paar glazen lauwwarm water te drinken. Dit heeft namelijk een laxerend effect. Als het goed is zorgt dit ervoor dat je naar het toilet moet en zullen de buikkrampen verminderen.

4. Blijf bewegen

Wanneer je last hebt van buikkramp is het belangrijk om te blijven bewegen. Lichaamsbeweging zorgt namelijk een voor goede doorbloeding. Je hoeft geen uren te lopen, maar zorg wel dat je na elke maaltijd een korte wandeling maakt.

Lees ook: 8 tips om gezonder te eten

5. Massage

Het kan zijn dat de buikkrampen veroorzaakt worden door verkrampte spieren. In dit geval biedt een buikmassage oplossing. Oefen lichte druk uit op de buikstreek en stimuleer op deze manier de bloedsomloop. Zorg dat je ronde bewegingen maakt en niet te hard op de buik drukt.

6. Doe oefeningen

Als je last hebt van buikkrampen en/of spijsverteringsklachten kun je ook rek- en strekoefeningen doen. Ga bijvoorbeeld op je rug liggen en houd je voeten en benen omhoog. Trek nu je knieën richting je borst toe en schommel zachtjes van voor naar achter. Wanneer je nu de voeten omhoog houdt, verminderd de druk op je buik.

Heb je wat gehad aan deze tips? Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here