DELEN

Een bezoekje aan de gynaecoloog is natuurlijk niet fijn. Toch is het belangrijk om dit eens in de zoveel tijd te doen. Het is beter om geregeld op controle te gaan, ook als je niet seksueel actief bent. En als je ons niet gelooft, neem het dan maar van de gynaecoloog zelf aan. Hieronder 5 dingen die je als vrouw beter niet kunt doen volgens de gynaecoloog!

1 Wachten tot je seksueel actief bent

Seks en de gynaecoloog hebben natuurlijk nauw met elkaar te maken. Toch is het ook belangrijk om deze dokter te bezoeken als je nog geen seks hebt gehad. Veel vrouwen die nog geen seks hebben gehad, vinden het niet nodig om naar de gynaecoloog te gaan. Terwijl een gynaecoloog zich niet alleen met SOA’s bezig houdt, maar ook met andere ongeregeldheden in de schaamstreek.

2 Het uitstellen van controle

Het is natuurlijk ongemakkelijk om een dokter naar je vagina te laten kijken. Mede hierdoor stellen veel vrouwen hun check-up bij de gynaecoloog uit. Toch raden we je aan om dit niet te doen. Je hoeft niet elke maand op controle te komen, maar zorg toch dat je in ieder geval 1 keer per jaar bij de gynaecoloog op bezoek gaat.

3 Je schamen voor je scheergewoontes

Of je nu een ‘Brazilian wax’ hebt, een ongecontroleerde bos schaamhaar of het helemaal glad hebt geschoren, het maakt de gynaecoloog helemaal niets uit. Een dokter kijkt hier dwars doorheen en zal je echt niet hierop aankijken.

gynaecoloog 2

Lees ook: 5 mindtricks om pijn te bestrijden!

4 Het Googelen van gezondheidsvragen

Het internet staat vol met informatie, ook medische adviezen. Dit kan soms handig zijn als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een efficiënte manier om van je kater af te komen. Wanneer het over vaginale ongemakken gaat, raden we je toch aan om dit niet te doen. Voor je het weet denk je dat je een beangstigende ziekte hebt, terwijl er misschien wel niets aan de hand is. Ga voor medische vragen dus altijd naar een arts!

5 Het hebben van onveilige seks

Dit is natuurlijk een open deur, maar toch hebben veel vrouwen lak aan veilige seks. Daarnaast vinden ze het ongemakkelijk om hierover te praten met hun gynaecoloog. Ons advies: vrij veilig en wees eerlijk! Een gynaecoloog is iemand die je blind kunt vertrouwen en het is belangrijk dat je alle ins en outs deelt met deze dokter.

Hoe vaak ga jij naar de gynaecoloog? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here