DELEN

Vroeger waren tropische vruchten alleen gedurende het seizoen verkrijgbaar, maar vandaag de dag kan je er het hele jaar door van genieten. Dat is goed nieuws want zo kan je ook te allen tijde profiteren van de voordelen van tropische vruchten. Een tropische vrucht ziet er kleurrijk uit en is lekker zoet en verfrissend. Tropisch fruit valt op door zijn intense en exotische smaak. Zijn tropische vruchten gezond? Ja! Sterker nog: vanwege hun voedingswaarden is dit het gezondste fruit. Wij zetten vijf tropische gezonde vruchten op een rijtje voor je!

tropische vruchten

1. Tropische vruchten gezond: kokosnoot

Zijn tropische vruchten gezond? Ja, en al helemaal als we aan de kokosnoot denken. Kokosnoot is niet alleen lekker, deze tropische vrucht behoort ook tot de gezonde vruchten omdat hij onder andere rijk is aan gezonde vetten. Je kunt kokosnoot op verschillende manieren nuttigen. Sommige mensen vinden het heerlijk om kokoswater te drinken. Dit is rijk aan mineralen en sporenelementen die herstellende eigenschappen hebben. Mensen eten ook het vruchtvlees dat rijk is aan vetten en vezels. Het vruchtvlees kan worden verwerkt om bijvoorbeeld melk en andere recepten te maken. Deze tropische vrucht helpt je energie en uithoudingsvermogen te vergroten. Er zijn trouwens ook heel wat dingen die je kan doen met kokosolie!

kokosnoot

2. Tropische vrucht: ananas

Als we denken aan tropische vruchten, dan mag de ananas zeker niet ontbreken in dit rijtje. Ananas is een heerlijke en verfrissende vrucht die goed is voor je spijsvertering vanwege de enzymen die het bevat. Deze tropische vrucht heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan ook helpen om vochtophoping (oedeem) te bestrijden.

ananas

3. Gezonde vruchten: papaya

Nog meer lekker tropisch fruit? Dat is de papaya! Dat tropisch fruit gezond is, kan de papaya zeker beamen. Papaya is, samen met de ananas, één van de beste tropische vruchten om de maag- en darmfunctie te bevorderen. Deze tropische vrucht helpt het gehele spijsverteringsstelsel regenereren en beschermen. Bovendien heeft het ook ontstekingsremmende eigenschappen. Papaya is wat moeilijker te vinden in supermarkten. Vaak kan je deze tropische vrucht wel op een markt scoren.

papaya

4. Mango

Ook mango behoort tot het gezondste fruit. Deze sappige en zoete vrucht valt vooral op door zijn bètacaroteengehalte. Dit is een voedingsstof die je cholesterol helpt verlagen, je hart gezond helpt te houden én je een stralende huid kan bezorgen. Ook is het een geweldig voedingsmiddel om je spijsvertering te verbeteren en de stoelgang te stimuleren (bijvoorbeeld bij obstipatie). Kan je weerstand wel een boost gebruiken? Ook daar is mango ideaal voor!

mango

5. Banaan

Wat is het gezondste fruit? Naast bovenstaande vruchten is het ook een goed idee om regelmatig een banaan te eten. Het voordeel aan bananen is dat je ze overal ter wereld kunt vinden. Ze zijn lekker, zoet én voedzaam. Je kunt een banaan eten als ontbijt maar ook als tussendoortje. Deze tropische vrucht bevat veel vitamines en mineralen die je bloedsuikerspiegel, spieren en hart helpt gezond te houden. Lees hier 5 x waar banaan goed voor is!

banaan

Zo, dit zijn vijf tropische gezonde vruchten. Als je jouw lichaam goed wilt verzorgen, dan kan je deze tropische vruchten gerust wat vaker op je boodschappenlijstje zetten. Geniet ervan!

Lees ook: Deze fruitstukken bevatten de meeste vitamines!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here