DELEN

Spinazie eten is gezond! We weten allemaal dat je door het eten van spinazie groot en sterk wordt maar naast deze twee grote voordelen zijn er nog meer redenen waarom het veelvuldig eten van spinazie goed voor je is. Of je nu voor verse spinazie kiest of voor spinazie uit een pakje uit de  diepvries, de voedingswaarde is haast gelijk. Spinazie is eenvoudig te bereiden en is meestal binnen 5 minuten klaar. Door zijn heerlijke en neutrale smaak ook makkelijk toe te voegen aan verschillende recepten. Lees snel verder naar de volgende 5 gezondheidsvoordelen van spinazie.

Bloedarmoede

Spinazie is een van de groene groentes die ook op het lijstje met superfoods thuis hoort. Deze gezonde groente heeft een enorm hoog ijzergehalte vergeleken met andere groentes. Hierdoor wordt er voldoende hemoglobine in het bloed aanwezig is. Dit stofje wordt gebruikt om voldoende zuurstof door het lichaam te kunnen produceren. Wanneer het lichaam voorzien wordt van voldoende zuurstof zorgt dat ervoor dat je je fit voelt en je langer door kan blijven sporten. Spinazie is een groente die er dus voor kan zorgen dat je bloedarmoede snel overwint.

Vitamine K en C

Vitamine K is essentieel voor het functioneren van verschillende lichaamsfuncties. Ook is het de belangrijkste vitamine die ervoor zorgt dat je gezonde en sterke botten blijft behouden. Spinazie barst van de vitamine K. Daarnaast zit er ook een grote hoeveelheid vitamine C is deze groene bladgroente. Samen werken deze vitamines aan een gezond immuunsysteem en stimuleren ze het centrale zenuwstelsel. Van deze superfood is het dus bewezen dat het onmisbaar is om je gezond en fit te blijven voelen.

Antioxidanten

Naast een berg vitamines zitten er ook antioxidanten in spinazie. Een van de belangrijkste antioxidanten in de groene superfood is luteïne. Luteïne heeft een ontstekingsremmende werking binnen in het lichaam en het zorgt ervoor dat je hart gezond blijft en wordt beschermd tegen het ontstaan van ontstekingen in de aders en slagaders.

spinazie-gezond-2

Lees ook: 6 groentes die vol met eiwitten zitten!

Menstruatie

Vrouwen die last hebben van een hevige of langdurige menstruatie krijgen vaak het advies om spinazie in deze periode toe te voegen aan het menu. Door langdurige menstruatie verlies je te veel bloed en kan het zijn dat je je moe en futloos voelt. Het eten van spinazie zorgt ervoor dat je ijzergehalte op pijl blijft en je zo bloedarmoede voorkomt. Ook kan de vitamine E je beschermen tegen infecties.

Kanker

In Engeland is er een intensief onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van spinazie wanneer iemand kanker heeft. Ze hebben ontdekt dat spinazie een grote positieve uitwerking heeft op het kunnen voorkomen van prostaat of borstkanker. Dit is vanwege de grote hoeveelheid fytonutrienten, vitamines en antioxidanten.

Hoe vaak eet jij spinazie? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here