DELEN

Voor veel mensen is buikvet verbranden een ware obsessie aan het worden. Er worden urenlange trainingssessies in de sportschool besteed om snel buikvet te verbranden en ook de light drankjes en lightmaaltijden zijn niet aan te slepen. De resultaten zijn vaak minimaal terwijl de strijd tegen het overgewicht toch belangrijk is. Niet voor niets wordt overgewicht gezien als een risicofactor en kunnen er gezondheidsklachten ontstaan zoals diabetes.

Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet

Met een aantal wetenschappelijk onderbouwde tips en adviezen kun je met een beperkte inspanning veel gewicht verliezen en je gezondheid bevorderen. Houd er wel rekening mee dat veel afhangt van je eigen doorzettingsvermogen, uiteindelijk ben je het zelf die de strijd tegen de kilo’s zal moeten winnen. Belangrijk hierbij is dat je weet welke voedingsmiddelen helpen om buikvet te verbranden

1. Eet geen suiker en vermijd met suiker gezoete dranken

Ook al heeft je lichaam suiker nodig, toegevoegde suiker is erg ongezond. Het probleem is dat de inname van teveel suiker de vetproductie stimuleert. Suiker kan namelijk slechts in beperkte mate door de lever worden afgebroken. Door teveel suiker naar binnen te werken via frisdrank bijvoorbeeld zal de lever overbelast raken. De lever kan dan niet meer insuline aanmaken om de bloedsuikerspiegel terug te brengen naar een gezond niveau en zal het overtollige suiker opslaan als vet.

buikvet 2

Lees ook: Het ketogeen dieet: wat is het?

2. Heel verstandig: eiwit eten

Eiwitten zijn belangrijke voedingsstoffen en in combinatie met een streng koolhydraatarm dieet is het zelfs essentieel. Als je een serieuze poging onderneemt om gewicht te verliezen zal je trachten om 2 zaken te realiseren:

  • Beperking van de vetinname
  • Verbranding van lichaamsvet stimuleren

Het probleem is niet het verbranden van vet, maar het stimuleren van de spieropbouw. Doordat je lichaam niet alleen vet gaat aanspreken als brandstof, maar ook het spierweefsel gebruikt om energie vrij te maken zal je meer eiwitrijk voedsel moeten gebruiken. Eiwit zorgt namelijk (bij voorkeur in combinatie met fitness) voor het onderhoud van de spiermassa door het lichaamsvet om te zetten in spieren. Met name bij het verbranden van het buikvet voor vrouwen is lichaamsbeweging erg belangrijk.

3. Beperk het aantal koolhydraten

Koolhydraten zijn de grootste boosdoeners in de strijd tegen de kilo’s. In feite zijn koolhydraten niets anders dan suikers. Het voordeel is dat suiker eenvoudig opgenomen kan worden in het bloed om je lichaam even een flinke boost te geven. Het nadeel is dan het effect slecht kort duurt. Na niet al te lange tijd zul je dus weer behoefte krijgen aan meer suiker. Het je lichaam in feite lui omdat de benodigde energie niet uit suiker gehaald zou moeten worden, maar uit vet. Door het aantal koolhydraten te beperken, dwing je jouw lichaam om het vet aan te spreken als energiebron. Het mooie gevolg: je verbrand meer vet waardoor je lichaamsgewicht af neemt, ook in de buikstreek. Wil je echt supersnel afvallen, probeer dan het aantal koolhydraten per dag te beperken tot 50 gram. Let daarbij wel op de inname van het aantal eiwitten voor de spieropbouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here