DELEN

We zien steeds meer mensen overschakelen van roken naar vapen. Een erg goede trend, aangezien er veel redenen zijn om deze stap te nemen. Het is goedkoper, gezonder en zorgt voor meer afwisseling. Toch merken we ook dat er veel vapers niet alles weten over de vape. In deze blog geven we daarom antwoord op drie vragen over vapen. Lees snel verder!

Wat is een vape?

Een vape is een elektrische sigaret. Op het gebied van de actie werkt het exact hetzelfde als roken, maar er zijn weldegelijk grote verschillen, de grootste daarvan het verschil in nicotinegehalte. Het belangrijkste gedeelte van een vape is het e-liquid. Dit is het vloeistof dat je oprookt. Dit e-liquid is te mengen met verschillende dingen, zoals nicotine en aroma’s. Hiermee geef je smaak aan je vape en zorg je voor het nicotinegehalte, mocht je hier nog behoefte aan hebben.

Waarom roken i.p.v. vapen?

We benoemden het eerder al kort: vapen heeft erg veel voordelen t.o.v. roken. Doordat er geen as vrijkomt, is het ten eerste een stuk beter voor je longen. Dit wil niet zeggen dat het gezond is, maar in vergelijking met roken is het dat wel. Daarnaast kun je met vapen zelf de smaak bepalen, wat je een mogelijkheid tot variatie biedt. Deze variatie is volledig in te vullen naar je eigen wensen: ga jij voor een lekkere fruitsmaak, of is de smaak van een sigaret jou meer gediend?

Mag iedereen vapen?

Mag iedereen vapen

Nee. Net als sigaretten, mag je in België niet vapen als je onder de 18 jaar oud bent. In de winkel zal je geweigerd worden van de aankoop van vape-gerelateerde producten, zoals vapes, e-liquids en aroma’s. De verdere wetgeving rondom vapen is vrij vaag: vaak bepalen gebouwen zelf of je hier wel of niet mag vapen. Ga er dus niet blind van uit dat je dit overal mag doen, want dit is zeker niet het geval.

Mr. Joy

Wil jij gaan vapen, of heb je hier nog meer vragen over? Neem eens een kijkje op mr-joy.be! Hier vind je alles wat je moet weten over vapen. Ook kun je hier gemakkelijk contact opnemen met een specialist, die graag de tijd voor je neemt om alles uit te leggen. Ben jij overtuigd? Bestel dan direct bij Mr. Joy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here