DELEN

Minimaal twee keer per dag je tanden poetsen is van belang wanneer je je gebit gezond en sterk wilt houden. Tijdens het poetsen haal je de plaque van je glazuur af wat gedurende dag tijdens het eten en drinken ontstaat. Wanneer je het plaque laagje niet voldoende verwijderd kan het zijn dat er gaatjes of tandvlees problemen ontstaan. Je kan je tanden op twee verschillende manieren poetsen. Je kan kiezen tussen de gewone handtandenborstel of een elektrische tandenborstel. Tussen manueel of elektrische poetsen zit nogal een verschil. Het is vaak een persoonlijke keuze waarom iemand kiest voor de normale of voor de elektrische tandenborstel. Allebei de borstels reinigen je gebit voldoende om het gezond te houden, mits de borstels op de juiste manier gebruikt worden.

Tandenpoetsen is niet eenvoudig

Het lijkt een eenvoudig klusje dat tandenpoetsen maar op de juiste manier poetsen vraagt zeker de nodige aandacht. Vooral wanneer je poetst met de gewone hand tandenborstel gebeurt het vaak dat het je niet lukt om alle randjes optimaal te kunnen reinigen. Hierdoor blijft er vaak plaque achter langs het tandvlees en tussen de tanden. Het grote voordeel van een elektrische tandenborstel is dat het bereik van de borstel groter is. De kop van de borstel is een stuk kleiner dan bij een hand tandenborstel waardoor je goed tussen de tanden en kiezen kan reinigen.

De juiste beweging

Om het gebit goed te kunnen reinigen is het van belang dat je de borstel op de juiste manier rondjes laat draaien over je tanden en kiezen. Dit kost veel tijd. Daarom is het belangrijk dat je voldoende tijd neemt voor het poetsen van je gebit. Bij de elektrische tandenborstel is het zo dat de borstel zelf deze ronddraaiende bewegingen voor je maakt. Dit maakt het poetsen gelijk een stuk makkelijker. Echter blijft het wel belangrijk dat je tijdens het elektrische poetsen de borstel op de juiste manier op het tand oppervlak plaatst. Om te voorkomen dat je een aantal kiezen vergeet te poetsen is het verstandig om altijd aan dezelfde kant te beginnen met het schoonmaken.

tanden poetsen 2

Lees ook: 6 tips om je metabolisme te versnellen!

Krachtig poetsen

Wat niet veel mensen weten is dat er veel tandvlees problemen ontstaan doordat er te hard over het tandvlees gepoetst wordt. Wanneer er veelvulidg te hard langs het tandvlees geschuurd wordt met een borstel trekt het tandvlees zich terug. Het terug trekken van het tandvlees kan vervelende klachten veroorzaken. Zoals koud gevoeligheid aan de tanden of ontstekingen van het tandvlees. Bij een elektrische tandborstel zit er vaak een poetsdruksensor ingebouwd. Deze geeft direct een seintje wanneer er te hard gedrukt wordt.

Minimale poetstijd

De minimale poetstijd voor een gezond en schoon gebit is 2 minuten. Toch zijn veel mensen altijd sneller klaar. Dit komt omdat ze niet goed bij houden hoelang ze nou echt aan het poetsen zijn. Het fijne van poetsen met een elektrische borstel is dat deze borstel de tijd voor je bijhoudt. Een elektrische tandenborsten zal dan ook altijd aangeven wanneer het tijd is om naar het volgende kwadrant te gaan. Zo weet je zeker dat je 2 minuten lang poetst en je gebit mooi schoon is.

Poets jij manueel of elektrisch? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here