DELEN

We weten allemaal dat fruit ontiegelijk gezond is. Fruit zit boordevol belangrijke vitaminen en antioxidanten. Het is lastig om te beoordelen welke fruitsoort nu precies het gezondst is. Wel kun je een lijst samenstellen van het fruit dat de meeste vitamines bevat. Deze 10 fruitstukken bevatten de meeste vitamines!

1. Bananen

Bananen bevatten veel vitamine C en daarnaast zijn deze gele vruchten rijk aan ijzer. Dit belangrijke mineraal verkleint onder andere het risico op bloedarmoede. Ook zitten bananen vol met vezels. Een banaan is een van de calorierijkste vruchten die er is!

2. Aardbeien

De aardbei is net als de banaan rijk aan vitamine C en daarnaast is deze rode vrucht een goede bron van vezels. Bovendien bevatten aardbeien een hoog gehalte vitamine B9.

3. Kiwi

De kiwi is een echte vitaminebom. Zo bevat deze vrucht maar liefst 90 mg vitaminen per 100 gram. Kiwi’s bevatten voornamelijk veel Vitamine C en vitamine E.

4. Blauwe bessen

De blauwe bes hoort thuis in de categorie ‘superfoods‘. Deze bessen bevatten veel vitamine E en zijn daarnaast rijk aan anti-oxiderende middelen en natuurlijke suikers.

5. Grapefruit

Een grapefruit bevat relatief weinig calorieën, maar zit bomvol vitamines, voedingsvezels en mineralen. Net zoals andere citrusvruchten zit de grapefruit boordevol vitamine C.

6. Perziken

In enkele Aziatische landen wordt de perzik als middel tegen ziekten gebruikt. Perziken bevatten relatief veel vezels en hebben een hoog kaliumgehalte. Dit maakt de perzik erg gezond voor je nieren. Deze vrucht staat ook wel bekend als ‘detox-fruit’.

7. Sinaasappel

Net als de Grapefruit, zit de sinaasappel bomvol vitamine C. Dit zorgt voor een goede weerstand en een stralende en gezonde huid. Daarnaast zit er in een sinaasappel een hoog kaliumgehalte, wat bevorderlijk is voor het regelen van de bloeddruk. Tevens zit de sinaasappel vol met calcium, wat zorgt voor sterke(re) botten en tanden.

8. Kersen

Kersen zijn een goede bron van vitamine C. Daarnaast zitten deze rode vruchten vol met melatonine. Dit stofje zorgt voor een betere nachtrust. Neem dus gerust een handje kersen voor het slapengaan.

9. Frambozen

Frambozen zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten. Daarnaast bevat de framboos een uniek, geneeskrachtig stofje dat je in geen een ander fruitstuk terugvindt.

10. Ananas

De ananas is rijk aan vitaminen als vitamine E en bètacaroteen. Daarnaast zit de ananas vol met mineralen als: ijzer, kalium, magnesium, koper, fosfor, mangaan, zink en jodium. Moeten we nog meer zeggen?

11. Mandarijnen

Mandarijnen zitten net als andere citrusvruchten bomvol vitamine C. Daarnaast bevatten deze vruchten relatief weinig calorieën. Zo zit er in een kopje mandarijnen slechts 103 kcal. Ook zitten er veel gezonde vezels in deze vrucht.

12. Papaya

Papaya’s zijn niet veel te koop in België, maar deze vruchten zijn erg gezond. Ze zitten vol met Vitamine A, B9 en C. Bovendien bevatten deze vruchten Kalium en gezonde vezels. Net als de mandarijn bevat een papaya relatief weinig calorieën. Zo bevat een kleine papaya á 150 gram slechts 59 kcal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here