DELEN

Goed en gevarieerd eten is noodzakelijk om je lichaam te voorzien van voldoende hoogwaardige voedingsmiddelen, je lichaam kan simpelweg niet zonder. Een van de meest essentiële én gezonde stoffen is Omega-3, niet voor niks is dan ook het advies om minstens twee maal per week vette vis te eten. De gezondheidsvoordelen van Omega-3 zijn divers, en nog veel belangrijker, vis is ook nog eens superlekker!

De voordelen van Omega-3 vetzuren

Gezond eten is helemaal hip, we leren dan ook steeds meer over ons voedsel en zodoende weten we dus ook welke stoffen we wel nodig hebben, maar ook wat we beter kunnen laten staan. Omega-3 vetzuren  zijn juist heel belangrijk. Zo spelen ze een belangrijke rol in de strijd tegen depressie en angst, beïnvloeden ze de groei en ontwikkeling van de hersenen bij kleine kinderen en zijn ze belangrijk bij het beperken van het risico op hart- en vaatziekten.

Vis eten tijdens de zwangerschap is supergezond

Heb je altijd al kinderen willen hebben met een goede intelligentie dan zal je tijdens de zwangerschap voldoende vis moeten eten. Met name vette vis bevat veel Omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zorgen voor een toename aan DHA. Dit vetzuur is verantwoordelijk voor het functioneren van de ogen, maar zorgt ook voor een goede ontwikkeling van de hersenen. De stof DHA wordt aangetroffen in 40% van de meervoudig onverzadigde vetzuren in de hersenen. De overige 60% bevindt zich in het netvlies van de ogen. Er zijn echter meer redenen die het wenselijk maken om voldoende Omega-3 binnen te krijgen via de voeding:

  • Betere ontwikkeling van de intelligentie
  • Betere communicatieve en sociale vaardigheden
  • Minder kans op gedragsproblemen op latere leeftijd
  • Lagere kans op een ontwikkelingsachterstand
  • De kans om ADHD te ontwikkelen verminderd net als autisme en cerebrale parese (hersenverlamming).

Omega-3 is ook van belang voor volwassenen

Het eten van vette vis is niet alleen voor jonge kinderen van belang, ook voor volwassenen is het belangrijk om voldoende Omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Hoe gek het ook klinkt, het eten van vette vis is behulpzaam als je wilt afvallen. Voldoende Omega-3 vetzuren zorgen voor het bestrijden van het bekende metabool syndroom. Dit syndroom heeft invloed op het buikvet (centrale obesitas), het beïnvloed de hoge bloeddruk, insulineresistentie en het HDL niveau, zeg maar het slechte cholesterol. Als je lichaam voldoende Omega-3 vetzuren bezit kan het de nadelige effecten van bovengenoemde symptomen effectief bestrijden, iets wat je persoonlijke gezondheid ten goede komt.

Voedingssupplementen kunnen een tekort opheffen

Een gevarieerd eetpatroon zorgt er normaal gesproken voor dat je alle noodzakelijke voedingsstoffen in ruime mate binnen krijgt. Weet je van jezelf dat je niet altijd even gevarieerd en gezond eet, overweeg dan het gebruik van voedingssupplementen. Op die manier help je jouw lichaam om de tekorten aan te vullen.

omega-3-capsules

Lees ook: Zo voorkom je rugpijn

Krijg jij genoeg omega-3 binnen? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here